Wpis z mikrobloga

Jestem niedawno po pierwszym w życiu obejrzeniu filmów z serii Harry Potter (lvl 24). Nie ulega chyba wątpliwości, że najtragiczniejszą, najciekawszą i najlepiej napisaną postacią jest Severus Snape, ale byłbym znacznie bardziej zadowolony z tego jak zakończona jest saga, gdyby sie okazało, że Harry jednak nie potrafi wieść normalnego życia po tym wszystkim co zaszło i zaszywa sie gdzieś, niewiadomo gdzie i słuch po nim ginie, zamiast sielankowej rodziny z facetka z rodziny Weasley, której imienia nawet nie pamietam po 8 filmach. Jakby jeszcze dwie ostanie czeci były odrobine bardziej mroczne to już w ogóle byłoby super.
PS Tak czy inaczej cała saga na ogromny plus mimo tego, że byłem bardzo sceptyczny i uważałem tą serię za dziecinadę.
#film #harrypotter #fantasy #amateur
#gownorecenzja
Miriusz - Jestem niedawno po pierwszym w życiu obejrzeniu filmów z serii Harry Potter...

źródło: comment_1590962629H5anaZzslQDtdvBbIQgdQF.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miriusz nie wiem czy czytałeś książki ale tam w sumie jest to lepiej pokazane zwłaszcza od części 5. A co do zakończenia to jest tandetne ale ogolnie końcówka siódemki jest spoko.

A i obejrzyj sobie na YT how it should have ended dla Harrego Pottera xD
  • Odpowiedz
@darjahn: nie oglądałem gry o tron straszna tandeta i overhype dla mnie chociaż jeśli chodzi o stronę techniczna serialu jest świetna. Dextera zakończenie poza tym że miał głupio poprowadzona fabułę było według mnie dobre. To że zostawił Oskara Deb sam odszedł, naciągane strasznie i bez pomysłu. Ale spójrz z tej strony zrozumiałe wreszcie że gdzie jest on tam klopot. Jego żona przez mrocznego pasażera odeszla, jego psycholog ojciec brat siostra.
  • Odpowiedz
@Ultisub: Według mnie większy sens miałoby s---------o lub złapanie go przez policję. Przez tyle sezonów wiedział, że to jego wina i jest toksyczny i nagle myśli że życie na odludziu coś zmieni mimo wielu lat prób? Meh.
  • Odpowiedz
@darjahn: no zmienia to że na odludziu nie ma bliskich osób które może skrzywdzić i tylko tu będzie mógł zabijać karmić pasażera bez negatywnych skutków dla rodziny
  • Odpowiedz