Wpis z mikrobloga

#docker on #mac ssie. Wiadomo. Ale ostatnio jest coraz lepiej, a najnowsza integracja z Mutagenem to IMHO killer ficzer ;)
Trochę na ten temat mówiłem w tym tygodniu na instagram => https://www.instagram.com/webmastah/ a w przyszłym tygodniu opublikują zaległy tekst i może pełne normalne video.

Jak nie chcesz słuchać p--------o to od 3:51 masz szybki test: użyte #symfony #php z easyadminem i najpierw odpalenie jak dotychczas, a potem używając mutagena do synchronizacji. ROBI ROBOTĘ.

Mam w przygotowaniu też tekst/film o moim setupie, gdzie wykorzystuję mutagena aby synchronizował projekt który edytuję lokalnie ze zdalnym dockerem. Wbrew pozorom chodzi to całkiem przyzwoicie. #webdev
normanos - #docker on #mac ssie. Wiadomo. Ale ostatnio jest coraz lepiej, a najnowsza...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@normanos: @nowiutki: hmm jest tyle problemów z dockerem na mac? Obecnie pracuję na Vagrant i zarówno synchronizacja plików śmiga elegancko jak i wydajnościowo nie mogę narzekać. Chciałem sprawdzić dockera na dniach, ale teraz to nie jestem pewien czy warto tracić czas :/
  • Odpowiedz
@nowiutki: niestety nie mam styczności z Windowsem w ogóle.

@JanuszSraczek: nie ma nic idealnego na świecie. Jestem od 11 lat na macu i nie zamieniłbym go na nic innego choć oczywiście mam masę zastrzeżeń, głównie do sprzętu ostatnio. W temacie webdevu jest raczej bardzo dobrze. Ten przykład Dockera trochę niemiarodajny bo wynika po prostu z konstrukcji kontenerów, tego co jest pomiędzy i potrzebą synchronizacji.

@franky1: Docker on
  • Odpowiedz
@normanos: To ja nie chcę wiedzieć w czym Ty wydajesz newsletter, bo idzie to niezbyt sprawnie ( ͡ ͜ʖ ͡)
2017 rok - bywały po dwa / trzy maile miesięcznie.
2020 rok - mamy maj i dopiero poleciał trzeci
A tak pozatym...

• Odpowiedz