Wpis z mikrobloga

No to Mirabelki i Mireczki, znawcy kina, do działa.

Po ponad tygodniu poszukiwań, zwracam się z prośbą do Wypoku. Tu są spece od wszystkiego, więc liczę, że pomożecie.

Prosta sprawa - chodzi o tytuł filmu. Nie pamiętam z niego zbyt wiele, ale generalnie chodziło o stosunek widza do głównego bohatera. Niby prosty zabieg, ale nikt mnie tak nie zrobił, jak reżyser tego właśnie filmu. Początkowo był przeze mnie odbierany jako zły (nie wiem, wydaje mi się, że chodziło o zdradę), a potem historia nagle się odwraca i okazuje się, główny bohater to jednak ten dobry.

Film zagraniczny. Kategoria dramat. Prawdopodobnie z lat 2000-2010.
Akcja chyba się rozgrywała dawniej.

Wiem, że niezbyt dobrze to opisałem, ale film oglądałem kilka lat temu i po prostu nie pamiętam szczegółów, a w sumie tego tytułu szukam już długo. Ostatni tydzień po prostu inwensywniej.

Na www.whatismymovie.com szukałem, ale nic :(

Może ktoś wpadnie na jakiś pomysł.

#film #kino #filmoznawstwo #glupiewykopowezabawy
chud - No to Mirabelki i Mireczki, znawcy kina, do działa.

Po ponad tygodniu poszu...

źródło: comment_1590519610BoByDA5UVru1DotxIsy0VB.jpg

Pobierz
  • 22
@Profil_Internetowy: nie chcę za dużo pisać, bo pomogło mi się zwyczajnie #!$%@?ć coś i mogły to być sceny z innego filmu, ale co tam. Może to był ten. Wydaje mi się, że USA, lata jakieś #!$%@? XX wiek, może początek? I wydaje mi się, nie wiem czemu, że to był jakiś dziki Zachód USA. Kino amerykańskie, ale normalna masówa, nie jakiś mini film czy niezależne kino. No tyle pamiętam. Tak mi