Aktywne Wpisy

thorgoth +562
Moja siostra jest tłumaczem przysięgłym polsko-norweskim i norwesko-polskim.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.
Zarabia godnie i niedawno się przeprowadziła na takie lepsiejsze przedmieście Oslo.
Przyszły sąsiadki. Bardzo miłe i kulturalne, przedstawiły się, przyniosły ciasto. Urocza rozmowa o niczym, przyjazne uśmiechy.
I prośba do mojej siostry aby usunęła swoje polskie nazwisko ze skrzynki pocztowej.
Bo obniża prestiż okolicy.

fhgd +98
Czy Bitcoin służy do czegoś więcej niż marnowania surowców naturalnych i kupowania narkotyków przez internet?
#gielda
#gielda

https://pcpartpicker.com/guide/hpkcCJ/great-amd-gaming-build
i tu pojawia się pytanie - skąd zamawiać części? Bawić się w te hamerykańskie sklepy czy szukać polskich, lokalnych dostawców? Dodam że długi czas dostawy nie jest dla mnie żadnym problemem, nie musi być na teraz. Kupując np. z amazona ponoszę jeszcze jakieś dodatkowe koszty jak vat/cło?
#komputery #komputer #amazon #pc #pytanie #pytaniedoeksperta
Ceny na amazon.com sa bez podatku i bez wysylki, w naszym wypadku doliczasz 23%vat + shipping (z tym jest roznie). Raczej slabo sie to oplaca, chyba ze jakies uber promo jest.
Juz predzej z europejskich amazonow, ale to trzeba polowac na pronocje.