Wpis z mikrobloga

Jak zarobić kupę hajsu na ludzkiej naiwności? Oto krótka historia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od paru dni w damskiej części internetu kręci się afera, że Jessica Mercedes oszukała swoje klientki, bo...
Sprzedaje podkoszulki Fruit of the Loom za 239 zł. xDDDD

Jeśli je kojarzycie, to pewnie wiecie, że to są najczęściej jakieś koszulki reklamowe, kupowane w tysiącach praktycznie za grosze.
Na pierwszej lepszej stronie można kupić t-shirty poniżej 10 zł. A blogerka sprzedawała je za 239 zł jako
POLSKA PRODUKCJA, NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

Jak już szambo się wylało, to tak się tłumaczyła:

Wybraliśmy markę, która jest ekspertem w dziedzinie tworzenia dobrej jakości produktów basic'owych. Fruit of the Loom to nie pójście na skróty czy tani substytut.

Ogarniacie? xD Kupowanie t-shirtów za kilka złotych, robienie nadruków w Polsce i puszczanie tego jako polski produkt za chore pieniądze to wcale nie jest pójście na skróty. No jaki tupet trzeba mieć. Domyślam się, że rezygnując z polskiej produkcji w kieszeniach zostały jej ogromne pieniądze, a ludzie kupowali myśląc, że dostają coś, co jest produktem premium.
Ah, wspaniały jest ten świat celebrytów.

Tak mnie to rozsierdziło, że nagrałem o tym film, możecie obejrzeć tutaj:
https://www.wykop.pl/link/5518749/jak-marki-odziezowe-robia-z-ciebie-frajera/

Jak chcecie więcej, to na pudelku, polecam, bo to bardzo śmieszne. xD
https://www.pudelek.pl/jessica-mercedes-oszukala-fanow-koszulki-jej-firmy-sa-szyte-w-chinach-za-kilka-zlotych-6513303436221408a

#aferawskrocie #heheszki
Petters - Jak zarobić kupę hajsu na ludzkiej naiwności? Oto krótka historia. ( ͡° ͜ʖ ...

źródło: comment_1590347284N5jt5jrTakyOaELmybGYDt.jpg

Pobierz
  • 99
@ashmedai: Robiłem takie koszulki na wydarzenia organizacji jak byłem na studiach jako, że miałem kontakty do hurtowni i drukarni (a jako, że 1 sztukę zawsze sobie zostawiałem to mam tego pełno). 8 lat mam te koszulki i nadal w nich chodzę. Praktycznie zero śladów użycia. Żadna normalnie kupiona w sklepie koszulka nie dała rady wytrzymać tyle co te które robiłem.

Choć osobiście wolę Stedmany od Fuitów. Wygodniejsze do chodzenia i lepsza
@Petters: Najbardziej mnie przeraża głupota tej idiotki. Po jaką cholerę zostawiła oryginalne metki w tych koszulkach tylko je nadszywając. Normalnie się je odpruwa i swoje przyszywa. Przy znacznie mniejszych nakładach płaciłem za to głupie 80 groszy. Straci teraz kasę przez swoją chciwość i próbę oszczędzenia groszy.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Petters: ostatnio znajoma mówiła mi o tej dramie. Chciała kupić sukienkę za 600 zł zanim się okazało że w Polsce to tylko farbowane jest. No i się pytam co było takiego w tej marce że chciała tak mocno kupić za takie pieniądze ciuch: bo polskie i od influencerki xD
@josedra52 To jest pewnie ten syndrom, że koszulkę Fruta za 20 zł torturują dzień i noc, a taką za stówę ubierają trzy razy w roku. Po roku łatwo powiedzieć że słaba jakość, jak koszulka była 200 razy prana.

W sumie, mam pół szafy merchu robionego na frutach, JHK czy Gildan. Niektóre, sądząc po datach tras koncertowych, mają +/- 20 lat. Widać też różnicę pomiędzy najwyższą półką w tych markach, a ich podstawową
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Petters: nie bardzo rozumiem aferę. Ludzie kupujący jej ciuchy myśleli, że ona sama szyje te koszulki, a nie korzysta z podwykonawców? Cena zdaje się była znana przed zakupem. Towar rzeczywiście made in Poland, więc aferą jest o to, że ktoś kupił tanio, sprzedał drożej, ale zapomniał "usunąć cenę tego +taniej+", zgadza się?
To tylko pokazuje jak zwykły człowiek ma małe pojęcie o otaczającym go świecie.

Na szczęście Polacy mają pamięć złotej
@Herubin Fakt, że tak się robi, ale może laska nie ogarnęła, że ktoś po metce dojdzie do kosztu wytworzenia ( ͡º ͜ʖ͡º) Chociaż myślę, że to niewiele by zmieniło. Nawet gdyby jej "kolekcja" była dostarczana w personalizowanych kartonach, woreczkach, z metkami, hologramami i certyfikatem autentyczności, to każdy by zdawał sobie sprawę z wysokości narzutu i dalej cena sięgająca 250 zł byłaby mocno odklejona od kosztu produkcji. Jak
@Petters: ciekawe jaki miała utarg XD pewnie kupiło z 5 największych fanów, a afera na całe internety jakby to była jakaś wielka marka typu Reserved czy inny Cropp...

Chcę wierzyć, że to tajna akcja promocyjna FOTL ( ͡° ͜ʖ ͡°)