@panDyskoteka: Nie, dwa razy tyle xD po prostu tyle mu starczy. Tak jak pisałam już wyżej - jak zrobiłam mu więcej to mówił, że za bardzo się najadł, i że woli 3 xd
MIT#1 Ogórka nie należy łączyć z pomidorem, bo zawarta w nim askorbinaza „zniszczy” witaminę C
FAKT: Askorbinaza (oksydaza askorbinowa) jest miedzio-metaloproteiną, enzymatycznym białkiem, które utlenia witaminę C (kwas L-askorbinowy, AA) do kwasu dehydroaskorbinowego (DHA). Reakcja ta jest w pełni odwracalna i w organizmie pod wpływem glutationu (formy zredukowanej), DHA jest z powrotem redukowany do witaminy C. Nie ma różnicy, czy przyjmujemy z pokarmem witaminę C, czy jej utlenioną formę
Co tam widzowie #kanalzero i #stanowski ? stanowski to taki fajny dziennikarz jest nie? wcale nie szczurek pokroju mazurka i ziemkiewicza xDD wykopki jak dali się wyruchać :)))
Komentarz usunięty przez autora
@fenis: @SnowFox: @kamilsonik: @noshieeeeeeet:
FAKT: Askorbinaza (oksydaza askorbinowa) jest miedzio-metaloproteiną, enzymatycznym białkiem, które utlenia witaminę C (kwas L-askorbinowy, AA) do kwasu dehydroaskorbinowego (DHA). Reakcja ta jest w pełni odwracalna i w organizmie pod wpływem glutationu (formy zredukowanej), DHA jest z powrotem redukowany do witaminy C. Nie ma różnicy, czy przyjmujemy z pokarmem witaminę C, czy jej utlenioną formę
Komentarz usunięty przez autora