Wpis z mikrobloga

@skotfild: Bułki pszenne, śniadaniowe na zakwasie

Składniki:
200 g wody filtrowanej
420 g mąki pszennej typ 550
180 g zakwasu pszennego
50 g mleka
10 g soli

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce, przykryć folią lub pokrywką i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wyjmujemy ciasto i na stolnicy oprószonej mąką tworzymy wałek, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu wałek tniemy na
@Wiskoler_double: smakują tak jak wyglądają? Wyglądają jak ciepły niedzielny poranek z uśmiechniętymi dziećmi i kochająca żoną, której spojrzenie mówi, że żyje takim życiem o jakim zawsze marzyła i co wieczór dziękuje Bogu za Ciebie i zdrowe dzieciaki, które widzą w Tobie bohatera i nie martwią się o jutro, bo wiedzą że choćby świat się wali to tatuś zrobi wszystko oby było tak jak dotychczas.