Składniki: • 200 g wody filtrowanej • 420 g mąki pszennej typ 550 • 180 g zakwasu pszennego • 50 g mleka • 10 g soli
Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce, przykryć folią lub pokrywką i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wyjmujemy ciasto i na stolnicy oprószonej mąką tworzymy wałek, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wałek tniemy na
@Wiskoler_double: smakują tak jak wyglądają? Wyglądają jak ciepły niedzielny poranek z uśmiechniętymi dziećmi i kochająca żoną, której spojrzenie mówi, że żyje takim życiem o jakim zawsze marzyła i co wieczór dziękuje Bogu za Ciebie i zdrowe dzieciaki, które widzą w Tobie bohatera i nie martwią się o jutro, bo wiedzą że choćby świat się wali to tatuś zrobi wszystko oby było tak jak dotychczas.
Bułeczki śniadaniowe, 100% pszenne na zakwasie pszennym. Polecam.
Składniki:
• 200 g wody filtrowanej
• 420 g mąki pszennej typ 550
• 180 g zakwasu pszennego
• 50 g mleka
• 10 g soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce, przykryć folią lub pokrywką i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wyjmujemy ciasto i na stolnicy oprószonej mąką tworzymy wałek, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu wałek tniemy na