Wpis z mikrobloga

Ooooo Krzysiek zmarł, szkoda, na pogrzeb pójde, bo nie ma czegos takiego, ja mu mówiłem, zeby dbał o zdrowie a on pil to mleko i cole, o ładna pogoda dzisiaj i krzyczał na mnie, o parówki kupiłem i garnitur potrzebuje jak by widzowie mogliby pomóc w jakis sposób, bo ja lajtów nie robie, o i jakis pokój szukam może pomoga dobrzy widzowie...................
#kononowicz #patostreamy #suchodolski
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrgry90 w okresie letnim nie musieliby by mu znaleźć mieszkania. Poczytaj prawo. Oczywiście Major mógłby próbować się barykadować i nie opuszczać Belwederu wtedy natomiast wystarczyło by wynająć osiłka za 100zl który by już skutecznie pomógł wyjść ćpunówi za bramkę, w sumie na niego to osiłka nawet by nie trzeba było jak on jak patyk jest.
  • Odpowiedz
@adrgry90 z jakiego roku są te przypadki?

Zameldowanie nie jest prawem do lokalu, nie stanowi o prawie do mieszkania, a tym bardziej nie oznacza prawa własności. Niestety świadomość tego faktu umyka przeciętnemu Polakowi. A funkcjonujący mit na temat wszystkich praw wynikających z tej administracyjnej powinności w pewnym momencie zaczął być wręcz szkodliwy.
  • Odpowiedz
Sprzed kilku lat. Oczywiście że meldunek to nie prawo własności ale jeśli mieliby wyrzucić majora to drogą sądową i podczas sprawy musieliby zdecydować czy majorowi przysługuje mieszkanie socjalne . Rodziny które znałem były bezrobotne dzięki czemu dostali mieszkanie socjalne od razu, dają też niepełnosprawnym itd... w niektórych sytuacjach decyduje gmina. Kilka rodzin zostało przeniesionych do takich domków dla powodzian a inne na jakieś mieszkania socjalne w starym mieście. Chyba często nie wyrzucają
  • Odpowiedz
@Analne_D---o: Meldunek sam w sobie nic nie daje ale wszystko zależy od tego czy uznaliby ćpuna prawo do lokalu (że ma jakąś umowę najmu chociażby ustną). To kwestia dyskusyjna i teraz Konon mógłby powiedzieć, ze nie ma żadnej umowy i żadnego prawa. Po jego śmierci nikt by prawdopodobnie nie robił ćpunowi pod górkę i zaprowadziłby jakichś świadków typu mokotowski głupek którzy potwierdziliby, że miał umowę najmu z Kononem na lokal
  • Odpowiedz