Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@b_artman: Pomysł i wykonanie naprawdę fajne.

Ale bałbym się o swój sprzęt, komputer w tak ciasnej szafce może mieć problem z prawidłową cyrkulacja powietrza, przez co będzie się grzać.

Ale i tak naprawdę szanuje za pomysłowość, no i gdyby tam wsadzić maszynę która nie działa pod jakimś potężnym obciążeniem to może działać.
  • Odpowiedz
  • 5
@b_artman pomysł super tylko zastanawiam się czemu waadziles tam całego PC. Obudowa komputera jest tak skonstruowana zeby w określony sposób powietrze pobierała i oddawala. W takiej konfiguracji prosisz się o przegrzanie kolego ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zastanowilbym się na Twoim miejscu czy z kompa nie wyciągnąć podzespołów i ich osadzić na desce/ sklejce za szybą. W ten sposób będą się reprezentować kosmos, poprawisz trochę syrkulacje i na
  • Odpowiedz
@b_artman czy to są dwa mniejsze arkusze forniru na froncie, tylko złączone środkiem? Czym kleileś for od do płyty? Robiłeś to próżniowo czy tylko posmarowałeś klejem i przycisnaleś czymś ciężkim?

Lakierowałeś front?
  • Odpowiedz
@zortabla_rt: kosztów nie zaliczałem, materiały to pewnie tak z 300, MDF już kupiłem pocięty, ale najazdówką to nie byłby problem
@konto_dla_trybu_nocnego: ciężko było faktycznie znaleźć odpowiednie ramiona barkowe i jeszcze myślę nad ewentualnymi ulepszeniami, można też było dać grubszy MDF na front a nie 18mm, ale że za wąska?
@TurboDynamo: od brzegu do ściany jest jakoś 65 cm do ściany, tragedii nie ma
@Kakaladze: półka pod puszką jest metalowa ażurowa w górnej płycie są otwory, a podczas pracy szyby są zsunięte do środka, ale pomysł @dusq1 na wyprucie wszystkiego jest interesujący.
@ravenger: głośniki Edifier - chińszczyzna w dobrej relacji cena/jakość ;)
@konto_zielonki: na froncie są 4 arkusze, trochę się napociłem
  • Odpowiedz
  • 0
@b_artman zerknij na Linusa na YouTube. On miał biurko wykonane w ten sposób, że za szklanym blatem rozłożył kompa z chłodzeniem wodnym. U Ciebie w meblu dodatkowo zrobi różnice jak powiesisz monitor i nie będzie miał stopki. Tylko też nie wiem czy lepiej do ściany czy poprzecznie dać listwę i do szafki mocować ( po prostu meble się często przesuwa)
  • Odpowiedz