Wpis z mikrobloga

Proszę bardzo, typowy janusz 70+, taksówkarz. Szanowny Pan nie potrafił skleić nawet zdania bez wyzywania swojego oponenta drogowego, takie rzeczy wynosi się z domu. Pod koniec już puściły mi nerwy po którymś "kut##ie, ch##u, ściągnął mnie do swojego poziomu ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Na polskich drogach nigdy nie będzie bezpiecznie jeśli dalej będą jeździć jednostki twierdzące, że można kogoś spychać z włączonym kierunkowskazem, ale spokojnie, od takiej jazdy sami się wyeliminują.

#taxi #polskiedrogi #polscykierowcy #kierowcy #prawojazdy #krakow
digidongi - Proszę bardzo, typowy janusz 70+, taksówkarz. Szanowny Pan nie potrafił s...
  • 35
@digidongi: nie wiem czemu przy pierwszym zmieniajacym pas ktos cos wypomina. zwolniles - tamten ocenil ze nie wie jak sie zachowasz, albo bylo pusto za toba i zdecydowal ze zaczeka.
ale drugie to ewidentnie noga na gazie

niestety w polsce nie mozna jezdzic z kierunkowskazami. jak je wlaczysz to gosc na sasiednim pasie ZAWSZE przyspiesza, bo jak to MNIE TAK ZAJEZDZAC? xD

Gdyby gosc w tej foce pojechal troche szybciej i
@digidongi: W sumie nasuwa się tylko jedno pytanie, nie lepiej i bezpieczniej byłoby Ci po prostu zwolnić jak nie wiesz co gość wpychający się na Twój pas chce zrobić i wrócić do normalnej prędkości jak przejedzie ? Zamiast tego sam zjeżdżasz na drugi pas. Wina jest jego w tym przypadku ale na drodze nie da się zawsze zauważyć wszystkiego, wystarczy sekunda by popełnić błąd, dlatego warto być wyrozumiałym dla innych.