Wpis z mikrobloga

#bezpieczenstwo #security #komputery

Zapomniałem hasła do starego pliku, potrzebuję programu do łamania haseł archiwum ZIP który będzie leciał wszystkimi kombinacjami haseł ze słownika.
Swoje pliki szyfruje hasłami z małymi i dużymi literami, cyframi i znakami specjalnymi, więc brute-force by mi to mielił tygodniami, za to pamiętam sekwencje znaków jakie używam w różnych hasłach i dzięki temu mogło by pójść szybko.
Chodzi o to, by dla przykładowego hasła: Wykop99$ słownik zawierający "$" "Wykop" "99" sprawdził wszystkie kombinacje tych haseł ($, $Wykop, 99Wykop$ itd). Sprawdziłem kilka softów do łamania Zip, ale zaznaczając w nich "Smart mutations" dla takiego przykładowego hasła z właśnie tymi trzema wpisami w słowniku nic mi nie znajduje, nie działa, podejrzewam, że mutacje robi tylko dla dwóch haseł a docelowo potrzebuje sprawdzić kombinację około 20 różnych haseł.
Istnieje soft który mi na to pozwoli?
  • 9
@bob_kelso: właśnie o coś takiego mi chodzi, tylko potrzebuje więcej niż jeden poziom kombinacji, na tym przykładzie potrzebuje, żeby mogło tez wygenerować: pass12345omgTest, a ten podany przez Ciebie potrafi zrobić tylko pary.