Wpis z mikrobloga

Serio taki komentarz dostał tyle plusów?
( ͡° ʖ̯ ͡°)

Abstrahując od okrutnego oceniania wartości kobiet, to jak można nie brać pod uwagę takich czynników jak więź emocjonalna, chemia wykraczającą poza fizyczną sferę, porozumienie dusz czy synergia w osiąganiu wspólnych celów. Budowanie rodziny czy tam zwiedzenie świata z osoba, która zawsze stara się być oparciem i atrakcyjnym towarzyszem życia.

Czemu niektórym zdarza się tak płytko myśleć i krytycznie oceniać kobiety. Wręcz odczłowieczać je i sprowadzać do roli s--s maszynek.

Przykro mi, że mizoginistyczny content spotyka się z dużą aprobatą na wykopie.
Moseva - Serio taki komentarz dostał tyle plusów? 
( ͡° ʖ̯ ͡°)

Abstrahując od okr...

źródło: comment_1589332311btWamh9RWotLWtbiQey9BP.jpg

Pobierz
  • 194
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Moseva: kurde ciężko się z typem nie zgodzić Sam często spotykałem się z paniami 32-35 lat i tak naprawdę żadna nie miała nic do zaoferowania, były to dziewczyny na stanowiskach typu menager /kierownik/dyrektor a 90% tych pan mieszka z rodzicami () To też olałem randkowanie bo wolę być sam niż męczyć się z taką osobą

@qyk: oceniłeś wartościowość tych dziewczyn po tym że mieszkały
  • Odpowiedz
Może to wszystko brzmi poniekąd logicznie, ale przeraża mnie wsadzanie absolutnie wszystkich kobiet do jednego worka pod tytułem "p0lki bez zainteresowań, chcące się tylko pokazać i wydrenować wszelkie zasoby". Fakt jest internet, możliwości realizowania przeróżnych zainteresowań, podróży, rozwoju, poznania ludzi z podobnymi zainteresowaniami, no, ale w tym wszystkim przynajmniej ja czuje potrzebę posiadania kogoś z kim mógłbym dzielić życie, kogoś z kim mam podobne zainteresowania, podobny pomysł na życie, chciałbym dzielić radości
  • Odpowiedz
jak można nie brać pod uwagę takich czynników jak więź emocjonalna, chemia wykraczającą poza fizyczną sferę, porozumienie dusz czy synergia w osiąganiu wspólnych celów. Budowanie rodziny czy tam zwiedzenie świata z osoba, która zawsze stara się być oparciem i atrakcyjnym towarzyszem życia

@Moseva: byc może dlatego że wszystko o czym napisałeś/aś nie jest takie oczywiste i związek nie gwarantuje ci tego.
Kobiety bardzo łatwo generalizują. SŁynne "wszyscy mężczyźni są tacy
  • Odpowiedz
No wlasnie to jest straszne, bo się chłopcy bez doświadczenia naczytają takich bzdur i od razu nastawiają się negatywnie do kobiet i w ogóle związków. Nie chodzi o to by je gloryfikowac, ale mieć normalne podejście.

Przecież to co jest w screenie wyżej, to częściowo prawda. A dokładnie

okazuje sie, że większość kobiet nie ma nic do zaoferowania

Byłem
  • Odpowiedz
@Moseva: tyle wyminusowanych dobrych komentarzy widziałem i tyle wyplusowanych beznadziejnych, aby stwierdzić, że wykop trzeba czytać z ogromnym dystansem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jak można nie brać pod uwagę takich czynników jak więź emocjonalna, chemia wykraczającą poza fizyczną sferę, porozumienie dusz czy synergia w osiąganiu wspólnych celów

@Moseva: Jesteś pewna, że kobiety w XXI wieku też to mogą zaoferować? Każdego kolejnego dnia przekonuję się coraz bardziej do życia kawalera. Nie ma fochów, nie ma zdrady, nie ma jakichś bzdurnych oczekiwań i niezrozumiałych zwrotów akcji, jest za to niezależność. Chyba zacząłem być bardziej szczęśliwy
  • Odpowiedz
@Moseva: Niestety On ma rację pisząc, że większość kobiet nie ma nic do zainteresowania.

Chcesz przykład?
- zainstaluj tindera i stwórz konto jako facet
- przesuwaj w lewo profile, które mają w opisie zainteresowania: "netflix", "seriale", "podróżowanie" (to jak "granie w gry" u facetów ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), zbyt dużą ilość emotów itp
- ponad 80% profili odrzucone ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@Gilbert_Prukwa:

Dlaczego przy każdej krytyce kobiet trzeba powtarzać ze faceci też tacy są? Sorry, ale otwórzmy oczy. Na 10 beznadziejnych kobiet przypada że 2 facetów max. To nie jest 50/50

Bzdura. Jeżeli weźmiemy pod uwagę statystyki dotyczące zdrad w związkach, to wychodzi że mężczyźni zdradzają nawet częściej niż kobiety..

Twoja subiektywna ocena nie ma tu żadnego znaczenia. Wszystko jest kwestią perspektywy, a te masz naturalnie ukierunkowaną na męski punkt
  • Odpowiedz
@Moseva: no to jestes zainteresowana przyczyna czy chcesz wyrazic zal?

Jednym z czynnikow jest to ze w dobie obcecnej rewolucji seksualnej spowodowanej mediami spolecznosciowymi, zrownaniem roli kobiet i mezczyzn w miejscu pracy oraz powszechnie dostepnej antykoncepcji istnieje bardzo duza grupa mesczyzn ktora musi wykazac dysproporcjonalny wysilek aby miec szanse na partnerke o ktorej mowisz.
Selekcja jest bardzo ostra i brutalna, czesto uprzedniatawia mezczyzn i wymaga od nich ogromnego poswiecenia.
W tym samym
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Moseva: Wiesz sa kobiety które traktują facetów przedmiotowo trafił taki kilka razy na taka wlasnie i później sie tworzą takie opinie. W drugą stronę działa to tak samo dlatego feminizm jest tak skrajny.
Na pocieszenie to są naprawdę marginalne przypadki normalnych facetów i kobiet z normalnym podejściem nadal jest większość.
  • Odpowiedz
@Moseva ziomeczek sobie wmówił, że kiedyś s--s tylko po ślubie ( ) może to i dla niego lepiej, teraz ma wytłumaczenie że to wina tych czasów, że jest namietnym koniobijca.

Takich dzbanow nie zmienisz, na wykopie jest mnóstwo ludzi tego pokroju, zlewaj i tyle. A w prawdziwym życiu odseparuj od siebie ludzi tego typu.
  • Odpowiedz