Wpis z mikrobloga

@koroluk: problem polega na tym że może istnieć a nie mamy narzędzi żeby to sprawdzić, a że czegoś nie potrafimy to nie znaczy ze tego nie ma tak jak było np. z Bozon Higgsa

a istniej np. objawienia w Luwrze, wiec jakieś dowody są( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Każda wiara opiera się o coś, nie można wierzyć w coś bez żadnej podstawy.

@prawa_reka_sorosa: wiele czarnych dzieci wierzy, że ich ojciec istnieje, a nie mają do tego żadnych podstaw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Trojden: op wrzucił dwa screeny jakiegoś wykopka, a ty dopisujesz mu coś czego nawet nie napisał. Wygląda to na ostre zaburzenie postrzegania rzeczywistości..
- uroiłeś sobie, że @saakaszi coś napisał
- zaatakowałeś swoje urojenia
- atakując je przy okazji rzuciłeś się na opa, ateistów i hobbystów znaczków
- odtrąbiłeś zwycięstwo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tomasz-diog: Trudno nazwać dowodem subiektywne doświadczenie jednej osoby. Bozon higgsa był swego czasu teoretyczny ale ze względu na to w jaki sposób przewidywano jego istnienie wiadomo było za czym sie rozglądać. Istota Boga nie jest jasno zdefiniowana więc próżno szukać dowodów na jego istnienie.
  • Odpowiedz
jak ktos ci mowi ze mu sie podoba malarstwo malewicza to tez to kwestionujesz,

@cockosova: Nie, bo nie mam powodu kwestionować czyjejś subiektywnej opinii. Mogę natomiast kwestionować jak ktoś wierzy że coś istnieje i ma wpływ na otaczającą nas rzeczywistość.
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: czyli wymagasz od ludzi wierzacych w cos dostarczenia dowodow swojej wiary, podczas gdy ty nie masz zamiaru w jakikolwiek sposob wyjasniac zdania, ktore nie ma najmniejszego sensu. To urąga edukacji, ktora moze odbyles a moze nie
  • Odpowiedz
czyli wymagasz od ludzi wierzacych w cos dostarczenia dowodow swojej wiary,

@cockosova: Jeżeli ktoś twierdzi że coś istnieje i ma wpływ na rzeczywistość, to wymagam aby to w jakiś sposób udowodnił. To normalne.

ktore nie ma najmniejszego sensu.

Ma sens, ale nie widzę sensu tłumaczyć się komuś kto po raz kolejny mnie obraża.
  • Odpowiedz