Aktywne Wpisy
wezsepigulke +27
ZamyslonaOna +4
Nie rozumiem fenomenu Wieniawy.
Ma bardzo przeciętną urodę, osobiście mi się nie podoba, a za to jej "koleżanka z rodzinki.pl" Gąsiewska to tak piękna, uroczo słodka dziewczyna, że no nie mogę (。◕‿‿◕。)
Gdyby ktoś nie wiedział to tu Wieniawa, w komentarzu Gąsiewska, którą wybieracie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ladnapani #ankieta
Ma bardzo przeciętną urodę, osobiście mi się nie podoba, a za to jej "koleżanka z rodzinki.pl" Gąsiewska to tak piękna, uroczo słodka dziewczyna, że no nie mogę (。◕‿‿◕。)
Gdyby ktoś nie wiedział to tu Wieniawa, w komentarzu Gąsiewska, którą wybieracie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#ladnapani #ankieta
Która lepsza?
- Wieniawa 27.8% (50)
- Gąsiewska 72.2% (130)
Po ostatnim żywym zainteresowaniu oraz wielu prośbach i ogromnej ilości plusów (4), która bardzo mnie motywowała, postanowiłem podzielić się przepisem na KOMPOT Z RABARBARU
Wspaniały dodatek do dań obiadowych, napój chłodzący w upalne dni oraz szybka alternatywa dla niedrowych napojów.
Zawartość witamin A, C, K oraz Fosforu, Potasu i Wapnia pozwala uzupełnić niedobór w codziennej diecie.
Do przygotowania tego napoju użyłem:
• 1262 gramy obranego częściowo rabarbaru
• 236 gram cukru
• 3,5 litra wody
Jak już można zauważyć przygotowanie tego jest dziecinnie proste ALE nie można być zbyt pewnym siebie. Rozpocznijmy.
Najsampierw należy dokładnie umyć rabarbar. Pozbadźmy się traw, resztek drobnych robaków i innych niepożądanych przymiotów.
Zabieramy się za obieranie rabarbaru. WAŻNA SPRAWA - jeśli masz młode łodygi takie jak obecnie są nie obieraj bez potrzeby. Skórka da świetny smak i kolor. Starsze łodygi z późniejszych zbiorów warto obrać dla pozbycia się twardej skórki I nieprzyjemnych wrażeń smakowych oraz czuciowych przy spożywaniu.
Cały rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i zaczynamy gotować. Teraz kwestią indywidualną jest stopień rozpadu rabarbaru. Ja osobiście czekam do zagotowania się wody z rabarbarem pod przykryciem i wyłączam wszystko. Można nie osiągać tego stanu lub gotować bez przykrycia, wtedy nie będziemy mieli takiego rozpadu naszego głównego składnika.
Tutaj jesteś moment dodania cukru. Ilość, którą podałem, jest wyważona tak, aby pozostało wszystko odpowiednio kwaskowe. Każdy indywidualnie ocenia jak być powinno.
Kompot podawać mocno schłodzony. Przygotowane około 10 porcji.
Wartości odżywcze: 113 kcal / 0.63 B / 0.13 T / 29.36 WW
Poprzedni wpis:
Cebulka z kiełbasą i ketchupem
#pociongowygotuje #gotujzwykopem #jedzenie #kuchnia #jedzzwykopem #gzw #atencyjnymaszynista
Uwaga uwaga! Uniwersalny przepis na kompot:
-Woda
-Owoce
-Cukier ile se tam
Trochę dla beki przecież bo kwarantannakontent i polityka to już za dość ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Niebieski przerabiał ten temat, więc trzeba do tego kompotu piwa się napić i kamienie nie straszne