Wpis z mikrobloga

Mirki, chciałem sobie wziąć składaka (w sensie "komputer") na raty od Allegro. Zarabiam niewiele ponad minimalną, ale mam małe koszty życia, nieco ponad stówka raty nie będzie dla mnie problemem. Żadnej negatywnej historii kredytowej, opłaty w regulaminowym czasie. Umowa na czas nieokreślony, stabilna branża. Kilka lat temu brałem w ten sposób laptoka, też z Allegro, nie było problemu. Kwota niewielka, niecałe dwa i pół kafla. I wszędzie dostaję odmowę. Przez pandemię takie j---a? Dają jeszcze gdzieś kredyty w takiej sytuacji? Teoretycznie mógłbym uzbierać potrzebną sumę w przeciągu dwóch, trzech miesięcy, ale wolę dostać wszystko od ręki, a nadwyżki dokładać do oszczędności.

#kredyt #banki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Muaarthinos: zależy jaki bank rozpatruje wniosek ,tam obsługują 3 albo 4 firmy. u brata była odmowa w bnp paribas ale kolejny wniosek złożony po nieudanym w mbanku dał wynik pozytywny. przez mbank próbowałeś?
  • Odpowiedz
  • 0
@tomasz3 Były wnioski przez Alior, mBank i jeszcze jakieś estońskie coś. Wszędzie odmowa. A konto na które chcę brać kredyt to też mBank, regularne wpłaty i tak dalej.
  • Odpowiedz
@Muaarthinos: Nie bierz chwilowo więcej kredytów, poniewaz te odrzucone rzutują na zdolność, Sprawdz czy nie masz jakichś zaległości na jakimś koncie np za opłatę karty itp. Mozesz przez bik sprawdzic zdolność i zobaczyc co jest nie tak
  • Odpowiedz
@Muaarthinos: a umowę o pracę masz od kiedy? 2-3 lata? nie ma już co wypełniać wniosku dobrze pisze kolega wyżej bo każde zapytanie obniża zdolność której nie masz jak widać. żadnych zaległości? może sprawdz siebie w biku.
  • Odpowiedz
@Muaarthinos: Jakiś czas temu brałem laptopa na raty 0% na allegro, dostałem odmowę, bo miałem umowę na okres próbny(3 miesiące), potem po prostu wpisałem, że mam umowę na 3 lata i przeszło, chyba nikt tego nie sprawdza, może po prostu wpisz sobie odrobinę większą kwotę jaką zarabiasz :D
  • Odpowiedz