Wpis z mikrobloga

@marcus1a: Popatrz sobie na 8 lat poprzednich rządów - był konkret, inwestycje w infrastrukturę - drogi i koleje. Duża część tego po czym jeździsz w postaci dróg szybkiego ruchu i autostrad zostało zbudowane właśnie wtedy.
Na pewno było to mądrzejsze niż przepalanie, jak napisałeś 70% pieniędzy na konsumpcję.
@wilku88 koleje to padły - trasę Kraków- Katowice aż dekadę robili (żeby stalexportowi nie zaleźć za skórę) i po 10 latach jechałem 3,5 h 70 km.... Prosze... Poza tym ja PYTAM O PLANY INWESTYCYJNE OPOZYCJI! Jakby jutro doszli do władzy, to w co zainwestują?? Co zamierzają robic?? Bo jedyna duza inwestycja, jaka zrobili, to dokończenie gazoportu. Infrastruktury drogowej mi nie przywołuj - to są projekty unijne na które 80% daje UE. jakby
koleje to padły - trasę Kraków- Katowice aż dekadę robili (żeby stalexportowi nie zaleźć za skórę) i po 10 latach jechałem 3,5 h 70 km....

@marcus1a: Hmm, a kiedy zawarto umowę ze Stalexportem? Za AWS. I wracamy do rozmowy jak z OFE, kto do tego również rękę przyłożył?
Kolej nie zdycha, poza Kraków-Katowice mamy tysiące kilometrów szlaków kolejowych. Sredni czas przejazdu się skrócił, poprawił się też tabor kolejowy, zwiększa się też
@wilku88 Czemu kłamiesz??
Umowa ze stalexportem to 19 września 1997 - czyli rząd Cimoszewicza!!! Socjaldemokracja i PSL!!!

JESTES KLAMCZUCHEM!!!

A poza tym nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego wpisu i nie odpowiedziałeś na moje pytania, tylko zarzuciłes bezsensownymi informacjami, na które już ci odpowiedziałem.

CZEKAM NADAL NA PLANY INWESTYCYJNE OPOZYCJI.
Kidawa wygrywa, sejm się rozpada i PO wygrywa, no i jakie inwestycje przeprowadzają??? Co robią?? Gdzie chcą zaprowadzić Polskę???

Jaki mają pomysł na
Czemu kłamiesz??

Umowa ze stalexportem to 19 września 1997 - czyli rząd Cimoszewicza!!! Socjaldemokracja i PSL!!!

@marcus1a: Ojojoj, kto tu jest kłamczuchem? Kiedy zostały wprowadzone aneksy do umowy, które stworzyły tę patologię?

Warto w tym miejscu przypomnieć, że A4 wybudowano częściowo ze środków publicznych, a częściowo za kredyty z poręczeniem rządu. Pierwszą umowę koncesyjną podpisał na kilka dni przed przegranymi wyborami rząd SLD (1997 rok).Potem kilka aneksów do umowy koncesyjnej,
@wilku88 ale ja nie ściemniałem że były aneksy i jestem za ich pełna publikacja - podaj mi jeszcze proszę, kto się podpisał pod tymi aneksami.

CZEKAM!!

Natomiast klamales o umowie i to jest fakt I nie podajesz planów inwestycyjnych wspaniałej opozycji, która przecież je ma na tony, prawda???

Też CZEKAM!
@marcus1a: Kolego, za większość aneksów odpowiada Wąsacz. A już na pewno za te patologiczne, bo podpisał je z myślą o tym, że sam będzie później siedział w Stalexporcie. Nikt inny na tych aneksach tyle nie skorzystał i nie miał takiego konfliktu interesów. To właśnie Wąsacz, a nie inni był ciągany przed Trybunał Stanu. To o czymś świadczy.

To, że ktoś podpisał jakiś aneks później, nie oznacza, że to ten właśnie aneks
@wilku88 nie jesteśmy kolegami.

Wąsacza powinno się powieści za jaja - pełna moja zgoda

Umowy zrobila Lewica - i pokazałem na to dowody z a ty tylko słowa słowa słowa.

Szkoda na ciebie czasu czerwony kłamco.

Kłamiesz, oszukujesz, do tego jesteś głupi, bo rozmawiasz nieprzygotowany i kompletnie nieobeznany z tematem.

Jesteś nawet gorszy od czerwonych - oni przynajmniej robili i robią to z rozmysłem - ty jesteś ich głupim pieskiem na posyłki.
Gnojem to sobie nazywaj swoją przyglupawa rodzinę i tobie podobnych, czerwonych chamów

@marcus1a: janusz zluzuj bo Ci nie nadążą bigosu gotować. Widzisz co Ci Twoja partia robi z mózgu? Masz nienawidzić. Masz opluwać.
@majkello0 a widzisz, jak twój przyjaciel wykasowal wpis? Wiesz co tam napisał?? Czemu jemu nie napiszesz, że jest chamem??

Ja moich wpisow nigdy nie kasuje - biorę zawsze odpowiedzialność, umiem przeprosić, potrafię przyznać się do błędu.

Ten typ kłamał caly czas, nie odpowiadał na pytania - potrafisz to obiektywnie dostrzec?

Gdybyś przeczytał uważnie moje wpisy, to byś wiedział, że PiS to nie moja partia.

Ale lepszej nie ma - i to jest
jak twój przyjaciel wykasowal wpis? Wiesz co tam napisał?? Czemu jemu nie napiszesz, że jest chamem??

@marcus1a: Nie znam tego człowieka.
Nie wiem co napisał.
Ale z tego co widzę to odpowiedź na Twój post o jego rodzinie.

Dysktujesz z nim? Ok. Nie zgadzasz sie? No dobra. Obrażasz go? Może masz powód. Ale co Ci zrobiła jego rodzina? Skoro to co piszesz to prawda,

biorę zawsze odpowiedzialność, umiem przeprosić, potrafię przyznać
@majkello0 no to jak nie wiesz, to bardzo proszę, się nie wcinaj.
Ja też sobie nie pozwolę, żeby jakiś gówniarz mnie wyzywał.
Powiesz mi, że robię głupio?
Ja ci odpowiem - masz rację :))

Włosi mają takie powiedzenie: quando ci vuole - ci vuole! Zwykle mówi to mama, jak da siarczystego klapsa dzieciakowi (południową krew - trochę inaczej to się tu układa) i potem właśnie to dodaje: jak się należy - to
@wilku88 jesteś pieniaczem.
Nieprzygotowanym do merytorycznej rozmowy pieniaczem.
Nie odpowiadasz na konkretne pytania.
KLAMIESZ!!!
2 razy cię złapałem na kłamstwie!

To, co mi podsylasz, to są slogany, które żadnego oparcia w realnym budżecie nie mają - mogę to powiedzieć, bo przeczytałem (w przeciwieństwie do ciebie - jestem tego pewien).

Nadal mi nie napisałeś, jakie to wspaniałe inwestycje planuje opozycja - tylko proszę o konkrety i o źródła finansowania.
@marcus1a: Na jakim kłamstwie mnie przyłapałeś?
Na tym, że z terminu ustawy, która stwarzała pojęcie prawne OFE wnioskujesz, że OFE powstały za rządu SLD? CZy wiesz, że od wprowadzenia terminu prawnego OFE do samej reformy emerytalnej, która fizycznie wprowadza je w życie jest daleka droga?
Czy ty wiesz, kiedy weszła w życie reforma emerytalna i który rząd jest jej autorem? Stary jesteś, przecież to pamiętasz, to po co rżniesz głupa? Reforma