Aktywne Wpisy
Freeburger97 +56
Do twojego domu przychodzi #femboy ściąga buty i kładzie tak nogi na stół, co robisz?
bobsley33 +116
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Ukraina
Podróże
Gospodarka
Informacje
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Igrzyska
Ciekawostki
Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z efektu. Nigdy nie jadłem tak dobrego ciasta, to jakby zupełnie inna potrawa niż to, co oferuje słynne ciasto RS, które robiłem dawniej.
Mam już też pierwsze wnioski - warto piec na papierze, bo łatwiej go przełożyć z całą pizzą i kamień się nie brudzi w razie awarii (niestety pierwsza mi pękła bo dałem za dużo sosu na cienkie ciasto i wszystko się wylało ( ͡° ʖ̯ ͡°) )
Po kilku wypiekach można też zrobić przerwę na dogrzanie kamienia, bo dwie ostatnie wyszły mi blade od spodu - ciasto pochłonęło ciepło z nagrzanego kamienia.
Podsumowując - mnóstwo roboty, ale efekt powala
#gotujzwykopem chyba #bojowkapiekarska
@Eustachiusz: nie warto, kamień można czyścić, a placek ma leżeć bezpośrednio na nim żeby efekt byl najlepszy
@merho: hm, pólka była podpisana "od soboty" i nie wiedziałem czy to od jutra, czy od zeszłej
@geuze: Kamień kilka cm pod grzałkę + funkcja grill. Sam temperatury nie mierzę, ale ludzie piszą nawet o okolicach 400 stopni :)
@GdzieJestBanan: Wiem, nie daje rady. Najpierw grzanie przez godzinę całego piekarnika, później 30-60 minut z grill, a i tak od spodu blada, dałem już sobie spokój.
400 stopni to tylko w nowych piekarnikach Boscha/AEG i sprzęcie z wyższej półki, większość piekarników tyle nie wyciąga, a poza tym to generalnie nie jest super dobre dla piekarnika - szlag trafia uszczelki, czasami komuś się
Ogólnie to polecam Klub Miłośników Pizzy na Facebooku, masa przepisów, fotorelacji i tona wiedzy na temat wypieku pizzy.