Wpis z mikrobloga

#koronawirus
Nie chce życzyć nikomu nic złego.
Ale chciałbym, żeby to wszystko jebło w tym kraju z kartonu.
Żeby tym ludziom pochorowali się najbliżsi.
Może w końcu się nauczą przestrzegać jakiś zasad bezpieczeństwa.
Mam w dupie tego wirusa ale chodzi o spokój psychiczny innych ludzi-znam conajmniej 3 osoby z mojego bliskiego otoczenia co są tak przestraszone, że boją się wychodzić z domu i potrafią jeździć po Krakowie kilka godzin, żeby znaleźć sklep gdzie jest mało ludzi.

Naprawdę, ciężko komuś ubrać maskę ?
Naprawdę, ciężko komuś stać w odstępach ?
Naprawdę, ludzie muszą się zbierać w grupach w miejscach publicznych ?
Naprawdę, zesrasz się z głodu jak zjesz tego kebaba w aucie albo w domu a nie pod lokalem ?
No i najlepsi są polscy dżentelmeni, którzy potrafią wysmarkać połowę mózgu na chodnik.

Wczoraj stoję przed małą piekarnią po pieczywo. Piekarnia wielkości kiosku. Czyli w teorii może wejść 1 osoba bo niema więcej niż 15m2 dla 1 osoby ale ekspedientki mówią, że można wchodzić niema problemu.
Stoją w środku dwie baby i ja stoję metr przed drzwiami wejściowymi i czekam na swoją kolej.
Naglę mija mnie jakaś karyna bez maski i staje zaraz za babką w kolejce patrząc jakie jest pieczywo.

- Przepraszam ale kolejka Pani nie obowiązuje ?
Nie widziałam że tu stoisz.
- Tak po prostu mam takie Hobby, że stoję sobie przed piekarniami i patrzę się w ziemie.
To czemu nie wejdziesz do środka ?
- Bo dbam o bezpieczeństwo innych i przestrzegam obostrzeń a w tej piekarni niema na pewno 15m dla 1 osoby.
Jak się boisz to po co chodzisz na zakupy.
- Nie boje się, tylko mnie rodzice potrafili nauczyć żyć w społeczeństwie.
Taaa

I gadaj z takimi ludźmi, miałem taką ochotę tej babie napluć na pysk.

Czemu policja i wojsko nie patroluje ulic i nie wlepia mandatów ?

#zalesie
  • 15
@kodecss: Ej ale jeżdżenie po całym Krakowie, chodzenie i sprawdzanie w którym sklepie jest mało ludzi też nie jest najmądrzejszym wyjściem, skoro już się tak boją, bo przecież schodzi im to dłużej i mają dluzej kontakt z potencjalnymi zarażonymi XD
@kodecss: to raczej te 3 osoby, które boją się wychodzić z domu mają ze sobą problem, a nie cała reszta, która stara się żyć normalnie. Zluzuj i przestań panikować, to że ktoś stanie 0,5 metra od ciebie a nie 2 w kolejce ci nie zagrażam. Komentarz o wojsku i policji to dramat, miesiąc temu pokazali co potrafią.
@kodecss: nie zrozumies tego bo masz inne życie, inna sytuacje. Ludzie maja cie po prostu w dupie czy tego bys chcial czy nie. Wiem ze chcesz sie wygadac ale tacy ludzie chca po prostu normalnie żyć i najwidoczniej maja inny poglad na tą sprawe.
@BoleKk87: A no tak, jak mi się nie podoba to że ludzie łamią "prawo" to mam #!$%@?ć z kraju - logika świetna.
Nie podoba ci się, że ktoś przekroczył prędkość w zabudowanym to #!$%@? do somali tam jest 1 samochód na 500000 ludzi więc luz.