Wpis z mikrobloga

@kriskir2000: jestem rozowa i grywam w Assassina i podobne, ale zwisa mi i powiewa czy moja postac to facet czy nie, czy jest biala czy czarna. Mysle, ze jakby nie bylo graczy jak ty to serio nikt by nie dawal j-----a o to jak wyglada postac glowna i bylo by wiecej roznorodnych gier na rynku. Oni maja skupic sie na bugach, fabule i grafice, a nie czy postac glowna jest
  • Odpowiedz
@kriskir2000: Myślę, że drugi raz nie popełnią tego "błędu", jakim jest rozmijanie się z oczekiwaniami graczy. Twórcy byli zdziwieni, że pomimo uznania Cassandry za kanoniczny wybór, 70% graczy wybrało Alexiosa. Myślę, że w tej części doszli do wniosku, że w takim settingu gracze również uznają mężczyznę za archetyp wikinga.

@L3gion: Co ciekawe, w Odyssey było na odwrót. Inna wybuchła, gdy w jednym z dlc postać gracza została "zmuszona",
  • Odpowiedz
@Streat Po prostu łatwiej się zidentyfikować z bohaterem który też jest ~białym facetem, niech po prostu dadzą graczom wybór żeby wszystkie trzy kobiety które grają w gry AAA mogły sobie wybrać babkę i elo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kriskir2000: w Odyssey dali możliwość grania kobietą i nie pamiętam dokładnie ile, ale nie więcej jak kilkanaście procent grało żeńską postacią
  • Odpowiedz
@kriskir2000: Jest różnica pomiędzy zrobieniem takich samych pustych dialogów dla faceta i baby, a jest różnica pomiędzy ciekawą postacią kobiecą i odrębną postacią męską - obydwie powinny być też odpowiednio umiejscowione w realiach. W Odyssey kompletnie wybijało z immersji to, że gra się niczym nie różniła- kobieta bije się z facetami na Igrzyskach Olimpijskich? Normalna sprawa. Wszystkie postacie romansowe są biseksualne, żeby tylko nie wykluczyć którejś płci. ha tfuu
  • Odpowiedz
zaprzecza historii

Dokładnie, gdyby nie to że wstawili tam babę to seria gier o typach w kapturach robiących salta ze śrubą po dachach i strzelających ukrytymi ostrzami od starozytnego Egiptu po rewolucyjną Francję była by zupełnie zgodna z historią.
  • Odpowiedz