Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mircy, mój znajomy pasjonuje się tzw. bushcraftem i zapytał czy nie chciałbym z nim pójść na taki "obóz" na 2-3 dni do lasu w najbliższym czasie. Zapytałem się żony co o tym sądzi i czy mogę iść. Ona się zaczęła mnie delikatnie wyszydzać i mówić, że "nie jestem dzieckiem żeby po lesie biegać", nigdy tego nie robiłem i że ogólnie to głupi pomysł. Ja zacząłem z żoną dyskutować, podając argumenty, opowiadając co się robi na takim obozie, a ona strzeliła focha i od wczoraj odpowiada mi jednym słowem albo w ogóle, a sama z siebie w ogóle się nie odzywa.
Iść ze znajomym do lasu? Trochę głupio mi się zrobiło.

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Ja pierdziele, skąd takie księżniczki ludzie biorą. Pewnie tacy ludzie patrzą głównie tylko na ryj, ale dopasowanie charakterów to już mają gdzieś. Nie potrafię sobie wyobrazić, jak można zabraniać czegoś takiego i twierdzić, że to dziecinne. Jak można z taką osobą męczyć się przez całe życie?
  • Odpowiedz
  • 1
@AnonimoweMirkoWyznania miała prawo się nie zgodzić, jeśli np macie dzieci albo nie wiem, inne jakieś zobowiązania, firma czy bardzo angażujące rybki. I by jej nie pasowało zniknięcie partnera na 2-3 dni.

Absolutnie nie ma prawa kontrolować jak spędzasz wolny czas, czy wyjedziesz na dwa dni na rowery, czy "biegać po lesie.

W zdrowym i wspierającym się związku takim inicjatywom się dopinguje a nie podcina im skrzydła. Partner/ka imho powinien być Twoim
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli chcesz spróbować to czemu nie? Powinieneś porozmawiać z żoną , bo to że się obraziła bo chcesz iść z kumplem do lasu na 2 dni to absurd. Być może się po prostu martwi ale nie powinna okazywać tego w ten sposób, porozmawiaj z nią szczerze i postaraj uspokoić. Chyba że jest po prostu nienormalna i ma problem za każdym razem jak wychodzisz z domu gdzieś indziej niż do
  • Odpowiedz