Wpis z mikrobloga

@Siaa Instrukcje niejasne, makaron utknął w durszlaku ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ja go faszeruję, także w tym wypadku to nie wyjdzie. A tak jak pisze @Bukajec, granicą między "trochę za twardy" a "rozgotowany i rozklejający się" jest cieńsza niż granicą między geniuszem a szaleństwem.
  • Odpowiedz
@Jerry664: Dlatego ja robię na oko. I zauważyłam, że jak coś robię z przepisu to nie wychodzi tak jak oczekuję, a jak kombinuję sama - coś dodam, coś odejmę to zawsze jest pysznie :D
  • Odpowiedz
@Siaa:

czekacie aż makaron jest lekko niedogotowany (zwykle 8-9 min gotowania zakładając, że wrzuciliście do wrzątku)


przecież dobre al dente to 5-6 minut xd. Oczywiście zależy od makaronu, ale 9 to już zazwyczaj miękki.
  • Odpowiedz