Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bartix133: Ile się zarobi w takim zawodzie jeśli można spytać i czy trzeba uprawnienia ? Sam u siebie montowałem panele, kontroler i akumulatory i mi się podobało :D ciekawi mnie jak to zawodowo się ma
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Niebadzlosiem: ile się dokladnie zarabia to ci nie powiem bo montuje mój ojciec ja z nudów jeżdżę z nim i pomagam ale trzeba uprawnienia bo jeździł do Wwa na jakieś kursy i potem egzamin z tego pisał
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tomsz1989: to jest stodoła XD jak dzieciakowi wpadnie piłka na dach to będzie wyglądało lepiej niż sama stodoła.

Z paneli oszczędności masz od razu, a po paru latach to one się zwracają. Potem zarabiają na siebie, więc ciągle nie wiem o jakich ty kosztach mówisz.
  • Odpowiedz
@Zady_i_walety: ale dlaczego? w instrukcji panela jest w jakich miejscach go przymocować. I jest ok, te odcinki których nie ma i tak z panelem się nie stykają. Jeśli ilosć mocowań do dachu jest wystarczająca to jest ok
  • Odpowiedz
@zibizz1: Bo powinien być stelaż, który jako element nośmy na mieć pewna wytrzymałość na obciążenia dynamiczne. Inne siły działają na pojedyncze punkty montażu przy takim rozwiązaniu jak na foto, a inne w przypadku stelaży „na całości”.
  • Odpowiedz
@Zady_i_walety: masz racje, że takie punkty mogą się bujać. ale całe profile od siebie też mogą zmieniać odległość, więc tutaj nie widzę żadnej zalety. Jedynie zaleta całego profilu jest taka że nie da się rozchylić punktów montażowych i panel nie wyskoczy z klem.
  • Odpowiedz