Aktywne Wpisy

reventon +402
Mamy najfajniejsze #wszystkichswietych #1listopada w Europie jeśli nie na świecie, i nawet z tym nie dilujcie. Mimo że od lat nam wmawiano że powinniśmy się wstydzić "smutnego" święta, bo przecież gdzie indziej się tak świetnie bawią na #halloween...
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
źródło: droppedImage
Pobierz
Minieri +1018
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
źródło: original-93ddbb771e951512ba9fbc5bfe473a2c
Pobierz

mircy przy okazji zakupów zakupiłem chyba pochopnie taki moduł
https://allegro.pl/oferta/modul-ch340c-esp8266-nodemcu-v3-wifi-arduino-9086612513?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wNC0wNlQwNzo1MDowOS41ODNaO2J1eWVyO2I1ZjllMjlhZGU5ZjU3ZGUyZjc5YThkZGRhN2NkYjcyMDU5NjE1MWRhZWRhNTMzOGZlOTk5OWZlODNkZDJlYWY%3D
czy dobrze zrozumiałem, że da się to normalnie programować z IDE arduinowego?
Chciałbym na tym czyms głównie odpalić PWM czy to jest możliwe?
Ktoś coś bo potrzebne mi jest na wczoraj a nie chce mi się doktoryzować.
Komentarz usunięty przez autora
Pozwala to na nieco więcej swobody bo nie ogranicza Cię to jak ktoś napisał bibliotekę do arduino i jak sobie zmapował GPIO albo coś innego umyślił.
Przy okazji lepiej poznasz jak to działa. Przy okazji visual studio code ma intelisense czyli podpowiada funkcje i
Tak jak kolega wyżej polecam MS Visual Studio Code i do tego odpowiednie wtyczki (C++, Arduino, PlatformIO itp)
@piastun: i masz swoje arduino xD
c--j go wie. Wiele razy jak próbowałem arduino ide to czegoś nie było, albo pobierał a paczka była z-----a i coś nie działało. Potem po kilku restartach, reinstalach działało ¯\_(ツ)_/¯
Czas budowania też jakiś posrany
@Tymian: @piastun: juz znalazłem, koleś dał link do jakiegoś repo typu stage a nie końcowego.
@Tymian: wystarczy wyjątek w antyvirusie i czas kompilacji to chwila.