Aktywne Wpisy

Ciasto_z_Truskawkami +522

Metodzik +145
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA GOG ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
DOPIERO CO ZAUWAŻYŁEM INFO O TEJ PROMOCJI DLATEGO SPÓŻNIONE. NIE PRZEGAPCIE :)
🔥 Alone in the Dark: The Trilogy 1+2+3 za D̲A̲R̲M̲O̲ na GOG 🔥
⏰
DOPIERO CO ZAUWAŻYŁEM INFO O TEJ PROMOCJI DLATEGO SPÓŻNIONE. NIE PRZEGAPCIE :)
🔥 Alone in the Dark: The Trilogy 1+2+3 za D̲A̲R̲M̲O̲ na GOG 🔥
⏰

https://www.wykop.pl/wpis/48642943/rosjanie-oglosili-kapitulacje-przed-arabia-saudyjs/
Nie muszę chyba dodawać, że obok oficjalnych ustaleń USA-Rosja poczyniono zapewne kilka uzgodnień nieoficjalnych. I zapewne nie są one korzystne dla polskiej racji stanu.
//
W sprzężeniach zwrotnych jednoczesna zmiana reaktywności to kluczowy moment...
Cała ta afera wynikła przecież stąd, że Rosja odmówiła zmniejszenia wydobycia ropy o 300 tys. baryłek dziennie, teraz zgodzili się zmniejszyć wydobycie o 2,5
@arkan997: Dlatego właśnie mój wpis złapał 1700 plusów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może
@Aryo: No tak.
Ale to, że USA również zgodziło się zmniejszyć wydobycie to jeszcze nie powód aby kręcić Małysza. ¯\_(ツ)_/¯
Warszawa 1976 strona 83
W dniu dzisiejszym w oficjalnych rosyjskich przekazach nie ma śladu jakiegokolwiek triumfalizmu. Same suche fakty + obopólne zwycięstwo, itd. itp. Obie strony dbają, żeby przedstawić sytuację jako wspólny sukces. To taki element wojny informacyjnej na pewnym poziomie. Nikt nie chciałby dochodzić do porozumienia z państwem, które następnie będzie
@kjjbox: Jakieś dwa, trzy lata temu doszło do podobnego porozumienia pomiędzy Arabią Saudyjską a Iranem w sprawie wydobycia ropy. Iran wtedy odniósł sukces a pośrednikiem był Putin. I jednym z warunków umowy było to, że Iran powstrzyma się od jakichkolwiek wyrazów triumfalizmu. I rzeczywiście tak się stało. Iran był bardzo powściągliwy.
Proszę zwrócić uwagę, że ponownie Putin jest