Wpis z mikrobloga

Dobry omlet z policzonym makro

Składniki:

- 112 g jaja
- 300 g ugotowanych ziemniaków
- 50 g sera typu feta (użyłam półtłustego 12% tłuszczu)
- 5 g olej czy masło czy co tam macie do smażenia
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, szczypiorek, ewentualnie czarnuszka i kmin rzymski jeżeli macie

Wykonanie:

No chyba wiadomo, ale napiszę. Cebulę i czosnek siekam i podsmażam na patelni, następnie dorzucam ziemniaki pokrojone w talarki i również chwilę obsmażam. W międzyczasie ubijam sobie trochę jaja, żeby omlet był bardziej puszysty, wkruszam do nich ser, dodaję przyprawy i wylewam na patelnie, tak aby elegancko pokryły ziemniaki i przykrywam pokrywką. Jak da się obrócić to obracam na druga stronę na kilka minut. Oczywiście nawet jak już da się obrócić to ja nie umiem, więc dzielę sobie szpatułką na 4 części i dopiero takie "elementy" przewracam.

Makro:
b: 27,5 g
tł: 22,5 g
w: 70 g
kcal: 551

#mikrokoksy #dieta #chudnijzwykopem #gotujzwykopem
Boropig - Dobry omlet z policzonym makro

Składniki:

- 112 g jaja 
- 300 g ugot...

źródło: comment_1586633291fX1pq7XeNEqtJJESJKlQ7c.jpg

Pobierz
  • 2
@Boropig: #!$%@? słuchajcie pracuje na budowie, w piątek gość przyniósł kanapki z kotletem schabowym, pracuje z nami taki chłopaczek z małej miejscowości, widziałem jak patrzył na te kanapki, pytał czy smaczny kotlet itd. Trochę się z niego pośmialiśmy, że nigdy nie jadł kotleta schabowego. Dzisiaj patrzę, a on przynosi kanapki również ze schaboszczakiem, śmiejemy się, że na bogato ciśnie. Widziałem jaki był dumny, później zobaczyłem, że w środku ma racuchy, #!$%@?,