Więcej szacunku mam do żuli niz do policji w tym kraju. Banda sebixow w mundurach co nie potrafi znaleźć skradzionego roweru, ale by uprzykrzyć życie uczciwym obywatelom to nawet śmigłowce angażują. Nie bez powodu nie jest wymagana nawet mautra aby tam wstąpić. Pluje na was
@Fang ale nie chodzi o statystyki tylko doświadczenia w styczności z policją. Nie można czegoś takiego na statystyki brać bo jak to ocenisz? Skoro psychotesty i inne systemy nie wykluczają takich przypadków to na jakiej podstawie to ocenić?
@printf: zgadzam się. Nie można mieć do nich szacunku za nic. Chcesz zgłosić przestępstwo? Zrobia wszystko by nie przyjąć zgłoszenia - a tu oficera nie ma, a tu nie ma nikogo kto mógłby przyjąć (mimo że każdy policjant powinien przyjąć zgłoszenie), przyjdz pan następnego dnia. Złożenie zawiadomienia zajęło mi kilka dni prob i dzwonienia do tych frajerow nieudecznych. A potem jedyne czego możesz oczekiwać to umorzenie. A teraz jeszcze mandaty
WYJAŚNIAM O CO W TYM TEMACIE CHODZI: Mamy demokracje. Wybraliście PIS. PIS wytycza obowiązki policjantom jak sie mają zachowywać. SĄ PRETENSJE do ich zachowania. Policjanci zachowują się tak jak im to WŁADZA narzuca. ZACHOWUJĄ SIĘ zgodnie z narzuconym prawem. ZWALACIE NA NICH WINE za nadużywanie władzy. WYKONUJĄ SWOJE CZYNNOŚCI niezależne od nich. ONI SĄ PIONKAMI w tej grze.
Zostanie Policjantem to inaczej oddanie bardzo dużej części swojego życia Państwu za pieniądze. Stajesz się aparatem systemu na własne życzenie. Jeśli marzyłeś o byciu policjantem i jesteś w tym dobry, spełniasz się i chcesz pomagać ludziom a nie zdzierać mandaty i nie masz z powodu tego zawodu wewnętrznej frustracji to jest to ok. Ludzie szanują cię a ty spełniasz się. Jeśli wybierasz taka robotę bo nie masz lepszego pomysłu i kręcą cię
@Fang WYBRANY został PiS - poprawiam. Nie wszyscy z nas na nich głosowali. Ale to nie od władzy zależy bo tak jest od długiego czasu i zmiana władzy nie determinuje zachowania policji. Nie zachowują się zgodnie z prawem a ewentualnie jakimiś narzuconymi wytycznymi obecnie. I tak naduzywają władzy w wielu przypadkach (ostatni reportaż Interwencji czy Państwo w Państwie odnośnie tego że policjantom WYDAWAŁO SIE ze kierowca wyprzedzał na skrzyzowaniu). Nie zawsze
@Pociongowy: @Emil_Kolacja: BZDURY panowie. ANARCHIA CZYLI KAZDY PRZECIWKO KAZDEMU np wobec policji, kosciolowi, zusowi, US, instytucji rodziny itd. MA ZA ZADANIE SKŁÓCIĆ SPOŁECZEŃSTWO. Gdy każdy jest skłócony to ogółowi obywateli w koncu przychodzi na mysl aby temu zaprzestać. PAŃSTWO lub wojsko jest tą grupą która zaprowadzi "normalność". OD 30 LAT NIKT NIE GŁOSOWAŁ ZA WOLNOŚCIĄ A TERAZ OCZEKUJE ZROZUMIENIA ZE STRONY POLICJI.
@printf: zgodzę się, bardziej niż tego wirusa boję się teraz tych bagiet czy się do czegoś nagle z d--y nie dojebią Powinni pozwolić ludziom normalnie funkcjonować jak robią to z głową i rozwagą, to też wpływa na psychikę
Wolność wlasnie polega na tym, że wybrana jest władza, którą poparła większość. Anarchia a wytykanie błędów i patologii to dwie różne rzeczy, które widzę mylisz. Widzę wiele dobrego robionego przez różne instytucje ale obecnie skupiamy się na ich błędnym lub wadliwym działaniu na przykładzie policji.
W zaprowadzaniu normalności Twoja wypowiedź trąca mi o Państwo Policyjne itp. To chyba nie jest normalność ale gdzieś tam czaję
Anarchia to raczej każdy z każdym. Obecnie jest to utopia, bo ludzie w ogromnej większości nie potrafią być uczciwi wobec siebie i się dogadać, są zbyt chciwi i zapatrzeni w siebie. Dlatego wszyscy siedzimy pod butem władzy i religii, istnieją aparaty takie jak policja, która musi utrzymać społeczeństwo w kajdankach systemowej rzeczywistości. Niektórzy nawet z tego się cieszą, dostając pałą w mordę myślą sobie: Ktoś tu w końcu zaprowadził normalność. Nie można
@Pociongowy: Akurat zdenerowało mnie popieranie (plusy przy komentarzach, mam nadziej ze sztucznie zmanipulowane) myśli lewackiej w tym temacie. Stad przyjalem forme agresywnej odpowiedzi licząc na zrozumienie popełnianych błędów. DĄŻYMY DO ANARCHII I KOLEJNEMU TOTALITARYZMOWI. zapisz sobie ten komentarz, abys mogl sie uderzyc w piers. Bo to nastapi. Czy tego chcesz czy nie. Takie mamy spoleczesnstwo.
Spoleczenstwo chce socjalizmu. Chce decydowanina o ich losie. Zatem chce aby policja deycdowała o karaniu
@printf: Policja sama w sobie nie jest zła, oni też mają rodziny, dzieci, kredyt do spłacenia... oni tylko wykonują polecenia swoich szefów, to prawo i nasza pfff kochana władza z kakraknem na czele jest zła. Ale karma zawsze wraca - ja w to wierzę :)
@Fang ale to, że ktoś popiera moją wypowiedź czyni to lewakiem? Tak jak i mnie? A nie można przyjąć wersji zdroworozsadkowej retoryki? No trochę mnie obrażasz i powoli mnie to irytuje. I nie, nie są sztucznie zmanipulowane. Ty masz swoje zdanie i mogą być ludzie, którzy poprą Ciebie ale i może być w drugą stronę. Pamiętaj. To jest właśnie wolność.
To do czego dążymy i co będzie to tylko i wyłącznie
@Pociongowy: tak czyni cie to lewakiem. Bo każde zrzeczenie się wolności wobec władzy państwowej jest lewackie. To jest zrzecznie się wolności. Tylko wolnośc jest prawicowa. A mamy do czynienia z zrzekaniem się wolności coraz to w szerszym kregu. Policja nie naduzywala swojej władzy gdyby im na to nie przyzwolono. A jezeli robi to wg wlasnego widzimisie to masz kodeks karny który teego zabrania. Jezeli policja nie przestrzega kodeksu karnego -
@printf: To zobaczysz jak będziesz pluł za pół roku czy rok, jak dalej będzie epidemia. Pracy nie będzie, ludzie nie będą mieć kasy, rząd nie będzie utrzymywał 30 milionów ludzi, bo nie stać ich na długoterminowe jakieś k---a "tarcze'. Z zagranicy powracał kwiat polskiej patologii, która z braku ambicji, wykształcenia i zaświadczenia o niekaralności w---------ł do Holandii czy na wyspy z---------ć za 10 euro przy warzywach. Ludzie żreć muszą, a
@Fang dobrze, to jak Twoim zdaniem powinna być sprawowana władza, skoro każdy miałby mieć ja na równi? Tak żeby nikomu tej mojej części nie oddawać. No tak trochę c-----a logikaヽ( ͠°෴°)ノ
Policja nadużywa władzy, a skutki tego widać w sądach jeśli ktoś postanowi to udowodnić i ma odpowiednie podstawy by tak sądzić. I wątpię żeby ktoś wyżej powiedział "Dobra chłopaki, róbcie jak chcecie byle
#policja #bekazpisu #hwdp
Mamy demokracje.
Wybraliście PIS.
PIS wytycza obowiązki policjantom jak sie mają zachowywać. SĄ PRETENSJE do ich zachowania. Policjanci zachowują się tak jak im to WŁADZA narzuca. ZACHOWUJĄ SIĘ zgodnie z narzuconym prawem. ZWALACIE NA NICH WINE za nadużywanie władzy.
WYKONUJĄ SWOJE CZYNNOŚCI niezależne od nich.
ONI SĄ PIONKAMI w tej grze.
Gdy każdy jest skłócony to ogółowi obywateli w koncu przychodzi na mysl aby temu zaprzestać. PAŃSTWO lub wojsko jest tą grupą która zaprowadzi "normalność".
OD 30 LAT NIKT NIE GŁOSOWAŁ ZA WOLNOŚCIĄ A TERAZ OCZEKUJE ZROZUMIENIA ZE STRONY POLICJI.
CHCECIE WOLNOŚCI TO NA NIĄ ZAGŁOSUJCIE
Powinni pozwolić ludziom normalnie funkcjonować jak robią to z głową i rozwagą, to też wpływa na psychikę
Wolność wlasnie polega na tym, że wybrana jest władza, którą poparła większość. Anarchia a wytykanie błędów i patologii to dwie różne rzeczy, które widzę mylisz. Widzę wiele dobrego robionego przez różne instytucje ale obecnie skupiamy się na ich błędnym lub wadliwym działaniu na przykładzie policji.
W zaprowadzaniu normalności Twoja wypowiedź trąca mi o Państwo Policyjne itp. To chyba nie jest normalność ale gdzieś tam czaję
DĄŻYMY DO ANARCHII I KOLEJNEMU TOTALITARYZMOWI. zapisz sobie ten komentarz, abys mogl sie uderzyc w piers. Bo to nastapi. Czy tego chcesz czy nie. Takie mamy spoleczesnstwo.
Spoleczenstwo chce socjalizmu. Chce decydowanina o ich losie. Zatem chce aby policja deycdowała o karaniu
To do czego dążymy i co będzie to tylko i wyłącznie
Komentarz usunięty przez autora
Jezeli policja nie przestrzega kodeksu karnego -
Policja nadużywa władzy, a skutki tego widać w sądach jeśli ktoś postanowi to udowodnić i ma odpowiednie podstawy by tak sądzić. I wątpię żeby ktoś wyżej powiedział "Dobra chłopaki, róbcie jak chcecie byle