Aktywne Wpisy
Mam PRZECIEK z polaka na jutro wiec na luzie raczej zdam, przed chwila dostałem od @sinls Napiszcie do niego na pv, albo tutaj wpiszcie w komentarzu „gimper sraka cie robiła” do mnie i wtedy wam wyślę na pv cały arkusz bez konieczności wykupienia mikroblog+ :) spieszcie się bo ide w kime żeby zdac jutro
#matura #matura2024 #przecieki
#matura #matura2024 #przecieki
belv +11
Ma ktoś podobnie jak ja, że nie pamięta nic z matury? xD Nie mogę sobie przypomnieć nawet tematu wypracowania z polskiego, a pisałem ją całkiem niedawno, 7 lat temu.
#matura
#matura
#lasy #lesnictwo #strazpozarna #ciekawostki
@kibiklops: U mnie od 3 albo 4 tygodni padało raz - nie wiem jak sucho musi być teraz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co do reszty, trudno się z Tobą nie zgodzić
Jak często i ile pożarów lasów występuje miesięcznie przy dużym zagrożeniu, ile przy średnim ile przy małym.
Bo tą skalę to jak długo oglądam tam od wiosny do późnej jesieni zazwyczaj 3/4 Polski jest na czerwono.
Powiedziałbym że duży poziom zagrożenia jest poziomem normalnym - co więcej jeśli przez większość roku okoliczne lasy mają wysoki poziom zagrożenia (i mimo to jakoś ilość i
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@starypijany123: Ja to rozumiem, natomiast pytanie jaka przy tych parametrach jest ilość pożarów.
Bo zagrożenie duże jest jak (z grubsza) wilgotność ściółki jest poniżej 15%.
A jakie będzie zagrożenie gdy wilgotność będzie wynosiła 10%, albo 5%, albo 2%?
"Chłopski rozum" podpowiada mi, że wtedy ryzyko pożaru (i jego rozprzestrzenienia się z
@sedros: Taki zakaz i związane z tym procedury wymagają podjęcia się dodatkowych środków np. patrole lotnicze itd a to dodatkowe koszta, więc woleli dać zakaz niezgodny z prawem.