Wpis z mikrobloga

@precz_z_komunia: Wiecie, że ta organizacja ma w swoich szeregach od tysięcy lat niezłych filozofów?
Wystarczy powiedzieć, że jest to czas sprawdzianu dla naszej wiary i tylko zjednoczeni w jezusie wytrwamy bo on jest światłem lub inne tego typu brednie.
  • Odpowiedz
@Kenneth66: Bóg po wyjściu Noego z Arki na suchy ląd powiedział że już złorzeczyć na gatunek ludzki nie będzie bo zły jest od urodzenia. Tak więc nie ześle niczego niszczącego na Ziemię ot tak z wyjątkiem końca świata.

Dalej: Jezus Chrystus powiedział "Królestwo Boże nie jest z tego świata". Prawa i funkcjonowania królestwa Bożego nie można poddać ludzką ułomną logiką.

Innymi słowy Bóg widzi wszystko ale nie miesza się gdyż
  • Odpowiedz
Bóg po wyjściu Noego z Arki na suchy ląd powiedział że już złorzeczyć na gatunek ludzki nie będzie bo zły jest od urodzenia.

@Zamanosuke: Kto go takim złym zrobił?

Tak więc nie ześle niczego niszczącego na Ziemię ot tak z wyjątkiem końca
  • Odpowiedz
Innymi słowy Bóg widzi wszystko ale nie miesza się gdyż dał ludziom wolną wolę.

@Zamanosuke: Jeśli się nie miesza, to znaczy, że wszystkie modlitwy do boga o jakieś ziemskie rzeczy, typu zdrowie dla babuni, pieniądze na operacje, wypadek komunikacyjny sąsiada, są bez sensu?
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: Lecimy:

1: Kto go takim złym zrobił?

Odpowiedź brzmi człowiek sam siebie zrobił złym. Księga Genesis mówi jak Ewa za namową węża zjadła owoc. Tym owocem było poznanie dobra i zła.
Dalej, Bóg zesłał potop bo ludzie zło wybrali. W tym miejscu osobiście nie zgadzam się z pismem gdyż pełną kodyfikację prawa boskiego według pisma dopiero dostali wraz z 10 przykazaniami od Mojżesza. Musiały istnieć prawa o których nie mamy
  • Odpowiedz
@Zamanosuke: Widać, że plugawa propaganda kościelna/rodzinna przeryła ci beret i jesteś w stanie posługiwać się fałszywą moralnością byle tylko obronić konstrukt filozoficzny wpojony w twoje ego. Nie jesteś w stanie z tego wyjść bo to jakieś podstawy twojego ja i bronisz się jakąś pokrętną logiką. Wszystko sprowadza się do tego, że jeżeli dzieje się dobrze to buk pomógł, moja modlitwa została wysłuchana itp, ale jeżeli dzieje się źle no to
  • Odpowiedz
@nieaktywny_88: Chłopie ja nie jestem wierzący ^^ ja tylko spisałem to co biblia pisze jako dzieło literackie. Zwykła analiza danych.
To z Twoją moralnością jest coś nie tak skoro nie zauważasz nawet że pewne zasady które uważasz za plugawą kościelną propagandę są tak naprawdę uniwersalne.

O ścieżce ewolucyjnej lepiej nie mów bo sam jesteś nikim w porównaniu do praw tej planety i otaczającego go bezkresu kosmosu. Zabawne mała małpka będzie
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: Uniwersalna odpowiedź: "Ten mem to bezprzykładny, podły (etc., etc.) atak na fundement cywilizacji europejskiej jakim jest kk i bozia, który nic złego nigdy nie zrobił i w ogóle tak wszystkich kocha że w ogóle jak możecie zadawać pytania".

• Odpowiedz