Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Witam, mireczki mam sprawę. Ostatnio zacząłem 1 pracę w swoim życiu, wykładam towar w sklepie ( ͡° ʖ̯ ͡°) jestem facetem więc, nie układam lekkich przypraw itp tylko przerzucam zgrzewki napojów itp. To moja 1 praca, jeszcze nie skończyłem liceum. Do pracy chodzę na około 10 godzin dziennie, co 2, 3 dni. Chcę zdać maturkę, ale teraz przez tego koronawirusa wszystko jest jedną wielką niewiadomą. Mam jedną przerwę 15 minut. Widzę, że inni pracownicy pracują lżej, przerwa co godzinkę na papieroska itp. Nikt mnie nie pogania, tylko kierownik pyta się jak mi idzie i czy dużo zostało. Odpoczywam dużo mniej niż inni pracownicy, wiadomo jestem nowy itp. ale boli mnie tyłek jak ja już przerzuciłem 100 litrów, idę na zaplecze wyrzucić śmieci, a tam od 20 minut rozmowa i siedzenie a ja pracuję. Pytanie jak się zachować w tej sytuacji, czy co godzinę siadać sobie i siedzieć na zapleczu, czekać jak ktoś mnie pogoni, czy robić jak teraz, a mam wrażenie, że robię więcej niż inni ( ͡° ʖ̯ ͡°) Boję się kryzysu po tym koronawirusie, więc chcę się utrzymać w tej robocie, ale 10 godzin dziennie przerzucania zgrzewek po 12 litrów jest męczące ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nikt nie jest dla mnie, nieprzyjemny, ani przyjemny, traktują mnie jak powietrze, jakieś proste rozmowy itp. Wiem, że cały czas brakuje osób tam do pracy, ciagle wisi ogłoszenie, wiec w teorii nawet jakbym się obijał to nie powinni mnie zwolnić, bo nie ma nikogo na moje miejsce XD Umowa zlecenie, grafik elastyczny itp To moja 1 praca, więc nie ogarniam jeszcze co i jak (,) Pozdrawiam
#warszawa #sklep #pracbaza #hipermarket #praca #szkola #pierwszapraca

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
  • 5
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: pracuj rzetelnie, ale nie kosztem dyskomfortu psychicznego czy fizycznego. Masz prawo do przerw i odpoczynku, szczególnie jeśli nosisz ciężkie rzeczy. Zorganizuj swoją pracę tak aby była efektywna. To powinno wystarczyć w normalnym miejscu pracy.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Mireczku nie daj się #!$%@?ć. Rób tak, żeby były widoczne efekty ale pot po dupie nie ciekł. Pamiętaj, że jaki poziom pokażesz na początku pracy do takiego będziesz porównywany. Wiadomo każdy chce się pokazać od jak najlepszej strony na początku pracy ale bez przesady.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: mireczku, pamiętaj, że za fakt tego, że pracujesz 5 razy ciężej od innych nie dostaniesz 5 razy więcej kasy, a gdy rozwalisz sobie plecy to nikt nie będzie Ci pomagał przez resztę życia. Rób tak, żeby nie było uwag do Twojej pracy, a nie jakby to były mistrzostwa świata w układaniu towaru. Rób sobie więcej przerw :)
  • Odpowiedz