Wpis z mikrobloga

@Shigella_: nie jest to pies do tulenia niestety, to indywidualiści, na palcach u jednej ręki policzę ile razy przyszedł się do mnie przytulić (ma 9 miesięcy) raz tylko przyszedł do mnie spać i było to niedawno (jakiś miesiąc temu) ma bardzo mocny charakter i chce stawiać na swoim, trzeba trzymać rządy twardej ręki i nie pozwolić żeby on wziął górę, trzeba być alfą. Potrzebuje dużo uwagi i rozrywki żeby nie rozrabiał,
@sajko: 14 kg to górna granica wzorca... a 12 kg przy 9 miesiącach nie brzmi jakoś szczególnie dobrze. Nie chcę się czepiać po prostu zastanów się nad tym. Przy małych psa w szczególności trzeba się pilnować przy żarciu, bo łatwo je upaść. A każda nadprogramowa waga (zwłaszcza w okresie wzrostu!) to wielka krzywda dla psiego zdrowia. Pies w dobrej kondycji powinien mieć łatwo wyczuwalne żebra pod skórą, nie ukryte pod warstwą
Pobierz mikaliq - @sajko: 14 kg to górna granica wzorca... a 12 kg przy 9 miesiącach nie brzm...
źródło: comment_1585656928wboExiY0sCjZVlG30a9hMC.jpg
@mikaliq: jezu weź przestań xD on jest duży a psy średnich ras rosną do 8 miesiąca najczęściej, jego waga nie rośnie od miesiąca. Ichigo je według tabeli 210g dziennie karmy vetexpert paleo puppy dla ras średnich i dostaje bardzo mało smaczków a ma średnio 4h ruchu dziennie plus zabawy węchowe, które spalają dużo kalorii u psów. Masz shibe z hodowli zkwp? Masz styczność z rasą? Doskonale wiem jak ma wyglądać pies,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sajko: z boku dla mnie dalej gruby :D no ale ja lubię fit pieski :) dawkowanie karmy na opakowaniach jest tylko i wyłącznie orientacyjne :) samemu trzeba dobrać idealną dawkę. Shiby nie mam, ale mam znajomą z dwoma egzemplarzami (ZKwP) i oba są zdecydowanie bardziej wcięte od Twojego.