Wpis z mikrobloga

Elo mirasy, od półtora miesiąca ja i ziomeczek ze #studbaza pracujemy w mieszalni cementu. Praca oficjalnie w godzinach 8-16 tylko trzeba przyjsc o 6 bo 2h rozgrzewaja sie maszyny wiec sila rzeczy 10h dniowki. Ostatnio przyszedł szef i zrobił zebranie starej ekipie (nas nie wezwal), slychac bylo jakies krzyki, wyzwiska itp ale nic konkretnie bo maszyny zagluszaly. Po 15 minutach wyszli, #!$%@? na maxa a zwlaszcza taki 1 janusz-debil co go chyba za jakiegos samca alfa uznaja bo ma najwiekszy brzuch i najdluzsze wasy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Polazl do biura, wychodzi po 3 minutach i z morda do nas, ze jak smielismy wpisywac w grafiku, ze pracujemy po 10h skoro praca rozpoczyna sie od 8 XDD. I gada debil że oni #!$%@? od 10 lat przychodza do roboty 2h wczesniej zeby rozgrzac maszyne i nie biora za to pieniedzy XD Czaicie, drze sie ze ruchamy szefa na hajs i tak sie nie robi XD Mowie mu, chlopie jestem 10h w pracy to mam miec zaplacone za 10h a nie za 8 to ten hurr durr jakiego swiat nie widzial. Oto, prosze panstwa, filar polskiej gospodarki, boomersi XDDDDDDD

#pracbaza #bekazpodludzi #heheszki #pdk
  • 38
@labla: mam troche historii z januszami jak dorabialem w GLSie na magazynie w ostatniej klasie technikum. Jak tylko o tym mysle to #!$%@? sie niemilosiernie XD

@labla: to mi przypomina akcje jak zaczeli do mnie sie czepiac, ze:
- ,,oficjalnie" mialem wszystko w swojej kanciapie, a w realu brakowalo multum rzeczy
- w papierach byla inna ilosc rzeczy w magazynie a inna w rzeczywistosci ¯\(ツ)_/¯

Inna sprawa to majac w tych czasach cos takiego jak ,,
czasowki" + monitoring to nie musisz sie gapic jak cos 2 godziny sie uruchamia.

To, ze maja
#!$%@? z tym #pdk.

Niestety pewnie nie takie rzeczy się dzieją w zakładach. Słyszałem opowieści i ja #!$%@?, przecież jak stare pokolenie pójdzie na emeryturę to te Janusze z głodu zdechną.
@Igrekpl Ładny nie ładny, flotę dosyć dużą mają, nawet od Boruca, tak bramkarza Artura Boruca przejęli leasing kilku Mercedesów, no ale jak widać januszowaniem się dorabiaja, kierowcy się chwala że zarabiają po 8k na miesiąc, tylko że w sobotę wracają po południu a w niedziele o 18 powrót na kółko