Wpis z mikrobloga

Brexit nie zrobil takiej przyslugi sympatykom opcji Leave co zrobil dla nich Coronavirus w kwestii imigrantow.
Ludzie sie masowo wyprowadzaja z UK.
Rynek wynajmu i mieszkaniowy (przynajmniej) w Londynie zaliczy takie tapniecie ze ja #!$%@?.
W ciagu kilku dni widzialem kilka samochodow i busow z firm wyprowadzkowych tylko na mojej ulicy, wlasnie sie dowiedziałem że 2ka moich znajomych mieszkajacych obok sie wyprowadziło. Dom w którym mieszkali polacy (3 domy dalej ode mnie), opustoszał - wszyscy to byli pracownicy fizyczni, nawet zabrali ze sobą Polsat Cyfrowy talerz satelitarny :)

Typical british landlord facing a new reality pic rel.

#warszawa #krakow #gdansk #wroclaw trzymajcie sie tam, bo ja #!$%@? to nie bedzie z czego zbierać.

#brexit #uk #koronawirus #mieszkanie #wynajem
Shewie - Brexit nie zrobil takiej przyslugi sympatykom opcji Leave co zrobil dla nich...

źródło: comment_1585568920qh0lBk5KSRl4rDw0EbxKBW.jpg

Pobierz
  • 18
@Shewie: @MarianoaItaliano: aj wszyscy tak pieprza i fakt ze mniej jest polakow a z 2 strony mialem szukac sobie pracy w nhs przez tym cyrkiem i w na takim spotkaniu gownorekrutacyjnym spotkalem prawie samych czarnych. kiedy sie ich pytalo o takie tam #!$%@? typu jak dlugo w uk to odpowiadali ze tylko co przyjechali XD wiadomo ze to nie sa autobusy pelne polakow ale tez no kurde, no to nie
@Shewie: no mój landlord się trochę zaskoczy bo wypowiadam chatę w następnym miesiącu

@patchupdate: gadałem z Landlordem tego domu przez płot bo wyprowadzałem psa, mówił że wszyscy się wyprowadzili, dzisiaj ostatnia osoba sie wyprowadziła, nie pytałem o detale bo sprzątał dom a też nie chciałem wzbudzać #!$%@? u innych mieszkańców naszej ulicy. Zwlaszcza ze moi sąsiedzi na przeciwko sa na pełnej "self quarantine" nie otwierają nikomu drzwi, to staruszkowie, amazon
@PaulStanley: dzieki sherloku za tipa, może W1 tak, ale nie "wiejskie" tereny SW16 i SW19 i dalej odpowiednio północ... gdzie nawet nie czujesz ze mieszkasz w najwiekszej stolicy Europy. W moim sąsiedztwie ludzie nie mają takich "getaway".
@Shewie: ale nawet jeśli są to Polacy czy inni europejczycy... dziwisz się? Jeśli ktoś nie wyobraża sobie nie pojechać do domu przez kilka(naście) miesięcy to niestety tak to wyglada, bo nikt nie będzie chciał płacić czynszu za pustostan

Sama myślałam o jechaniu do domu ale mam za dużo obowiązków, zobowiązań i tez gratów żeby ot tak wszystko rzucić i jechać do Polski. Jakbym miała wolna rękę to pewnie tez wolałabym siedzieć
ale nawet jeśli są to Polacy czy inni europejczycy... dziwisz się? Jeśli ktoś nie wyobraża sobie nie pojechać do domu przez kilka(naście) miesięcy to niestety tak to wyglada, bo nikt nie będzie chciał płacić czynszu za pustostan

@PaulStanley: nie dziwie się, "nie pojechanie przez kilkanascie miesiecy" nie ma z tym nic wspólnego.
Fizyczni nie pracują, nie zarabiają, maja rodziny w Polsce na które łożą. Jednak nie było przypadku że wszyscy znikneli