Wpis z mikrobloga

@Harmideron: W niezłej bance żyjesz
Waluty wrócą do normy za 2-3 tygodnie, pozorny spadek wartości złotówki spowodowany jest ucieczka w dolara, zreszta jak przy każdym większym kryzysie, autystyczny wykopowy ekspercie
  • Odpowiedz
@RozowaZielonka: xD i już szmula musi obrażać. Niezły szon z ciebie.
Tak turystyka, gastronomia normalnie się otworzą bez strat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za 2-3 tygodnie to będzie górka zachorowań, a nie jakieś wracanie do normy.
  • Odpowiedz
Jak myślicie czy po tej pandemii zmieni się podejście ludzi do życia?

@food4thoughts: Zdecydowanie - w sensie będziemy dzielili czas na "przed epidemią" i "po epidemii". Mamy pierwszą falę zachorowań teraz, ale jesienią przyjdzie druga.

Dużo się zmieni, ale bardzo ciężko powiedzieć jak to konkretnie będzie wyglądało.
  • Odpowiedz
@food4thoughts: Dla części ludzi tak.
W skali mikro: to już zależy od osoby. Myślę, że część ludzi zacznie oszczędzać i zostawiać sobie poduszkę finansową na niespodziewane.
Sam zmieniłem sporo zachowań i na pewno zrobię sobie badania diagnostyczne, kiedy tylko sytuacja się poprawi. Wolny czas spędzam głównie z rodziną albo na nauce rzeczy, na które normalnie nie miałem czasu.
W skali makro: sporo zmieni się w polityce międzynarodowej. Myślę, że Stany
  • Odpowiedz
@food4thoughts: Dzisiaj cieszę się, że jestem zdrowa i korona to moje główne zmartwienie, ale jeżeli to minie, to wrócę do przejmowania się, że mam bliżej do 30 niż dalej, a nadal mieszkam ze współlokatorami w wynajmowanej klitce.
Czy to znaczy że mój problem jest płytki i nieistotny?
  • Odpowiedz
@PoczciwyChlop: Na takie rozwiazanie mogla sobie pozwolic Korea Poludniowa korzystajac z najnowszych technologii (m.in GPS u zarazonych i dopasowywanie ludzi ktorzy sie z zarazonym stykali + wykonywanie testow osobom bezobjawowym zeby je jak najszybciej izolowac). U nas takie cos nie ma szans, juz widze krzyki ludzi ze nie dadza sie sledzic zadnymi apkami itp. Inna mentalnosc.
  • Odpowiedz
@food4thoughts: Hehe a no tak, to wiesz co zrobimy? Zamkniemy wszystko na pół roku, to pozwoli nam uratować 350 obywateli w wieku 70+. Przez następne kilka lat bedziemy żreć gruz, a samobojsotw wsrod przedsiebiorxow bedzie wiexej niz ofiar wirusa, ale wyjdziemy z twarzą medialnie. Co myslisz?
  • Odpowiedz
@food4thoughts: pierwszy raz w historii cały świat zmaga się z jednym problemem. To co się teraz odwala nie jest porównywalne do niczego wcześniej. Nie wiadomo jakie będą konsekwencje czy też jak świat będzie wyglądał po pandemii.

Na pewno jakieś dobre filmy będą z tego nakręcone.
  • Odpowiedz