Wpis z mikrobloga

dej przepis


@ThermaLemon:

ziemniaki ugotowane dzień wcześniej - 2/3 całości
mąka ziemniaczana - 1/3 całości

(w wersji poza Śląskiem - jedno jajko)

ubijasz na płasko w garnku, odkrawasz połowę i wrzucasz w dziurę mąkę żeby dostać proporcje 1/3 na 2/3

kulasz w kulki, robisz palcem dziurki.

Woda lekko solona MUSI być wrząca i musi jej być bardzo dużo, żeby nie spadła jej temperatura gdy wrzucasz kluski do garnka. Można na raty,
  • Odpowiedz
  • 2
@chixi: Normalnie wpływamy do portów i bierzemy/zdajemy ładunki, ale nikt oprócz pilota lub gościa od cargo w maseczce nie może wejść. My tez musimy nosić maseczki i gogle jeśli ktoś wychodzi na pokład. Nikt nie może dotykać naszych narzędzi i inne takie takie. Podmiany są narazie wstrzymane bo lotniska pozamykane i granice zamknięte, a na jak długo to nie wiem. Narazie mam prowiantu na jakiś czas, a jeśli chcielibyśmy wziąć to
  • Odpowiedz