Aktywne Wpisy
credenss +645
#zwiazki
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Tomek3322 +502
Ten człowiek powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany, dzięki niemu w skali kraju zaoszczędzono ileś miliardów PLN na zapewne i tak spartolonej robocie, a wielu ludzi odkryło że ta budowlanka to żadna religia/czarna magia, tylko kwestia nauki.
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Kto rano wstaje ten chleb nastawia. Pierwszy własnoręczny wypiek. Narazie wygląda i pachnie obłędnie.
Pierwsze podejście z mąki 2000 razowej i zakalec w środku a skórka była przepiękna.
Drugie podejście 500 g mąki 500 i 300 razowej i też wyszedł trochę zakalec.
Podobno mąka za ciężka, ale ja winię swój gównopierkarnik, który nie jest prawdziwym piekarnikiem tylko takim wolnostojącym opiekaczem ;/
Wyczytałem w przepisie, że górę się ostrym nożem wzdłuż delikatnie kroi przed wstawieniem
Po co ci tyle zakwasu? Jeden słoik wystarczy.
Jak wychodujesz silny zakwas to wtedy zostaw 100g dodaj po 100 wody i mąki i podziel na sąsiadki. Nie marnuj mąki, nie ma potrzeby hodować 15 słoików.
Póki co obejrzyj sobie:
https://youtu.be/0DYofiOOcVY
Zanim zacznie piec przez ok miesiąc dokarmiaj zakwas, jak jest młody to nie zawsze się chleby udają i łatwo można się zrazić.