Wpis z mikrobloga

@kemcio: będzie sztuczka magiczna jak w USA. Rząd wypuści obligacje, kupią je banki komercyjne, banki centralne zaczną skupywać obligacje od banków komercyjnych w zamian za gotówkę. Faktyczny dodruk pieniądza pokrywający częściowo utracone PKB.
  • Odpowiedz
@chanelzeg: tsaaa i zapłać ZUS mimo że nic nie zarobiłeś z powodu RZĄDOWEGO ZAKAZU prowadzenia swej działalności. Mam nadzieję, że na następnych wyborach ludzie wyrzucą ten s-------y kościółkowy PiS na butach, tak by już nigdy nie wrócił do władzy. Już raz pokazali (2005-2007) że rządzą beznadziejnie, nawet koalicji nie potrafili utworzyć i doprowadzili do pierwszych i jedynych w historii przyspieszonych wyborów parlamentranych.

Toż to nawet firmy telekomunikacyjne nie naliczają dalszego
  • Odpowiedz
rząd FR gwarantuje sumę 300 mld Euro jako spłatę kredytów.

@chanelzeg: a dlaczego ludzie co nie brali mają dostać w dupę ? Kasa pójdzie z prywatnych kieszeni polityków ?
  • Odpowiedz
@xandra: Dokładnie, mogliby zawiesić wszystkie swoje programy 'plus' teraz, bo na zawsze to nie przejdzie. Rozczeniowe społeczeństwo zaraz będzie krzyczało
  • Odpowiedz
@chanelzeg: no ale wezmy pod uwage, ze Francuzi przyjeli imigrantow, do tego maja smiesznie tani prąd. Podczas jak my wciaz nie mam elektrowni atomowej ani imigrantow.
Ale co do czynszu i podatkow to w sumie zgadzam sie
  • Odpowiedz
@xandra: można prosić o jakieś prawdziwe źródło tego że wszystkie rezerwy zostały wydane? Pytam poważnie chciał bym mieć jakieś konkrety podczas rozmowy o rządzie tak co by nie zostać bez słowa.
  • Odpowiedz
@xandra: Telewizji akurat nie oglądam. Z tą 13 to czytałem. Zgodzę się że kupowanie głosów za moje pieniądze to porażka. A możesz powiedzieć co złego jest w tym że inwestują w zloto?
  • Odpowiedz