Wpis z mikrobloga

Trzeci dzień na #leangains #intermittenfasting #jemniejem minął, zaraz zaczynam okno żywieniowe po 20 godzinny poście (!!!). Wnioski: IF nie nadaje się dla crossowców, ćwiczących funkcjonalnie, intensywnie, itp. Dzisiejszy trening kickboxingu to była prawdziwa katorga. Po prostu nie dało się trenować! Jak w ciągu dnia dało się funkcjonować i nawet głód nie przeszkadzał, tak od 1/3 treningu nie było sił choćby nawet na porządny oddech. Stanowczo dradzam. IF dobre dla splitowców, czyli nie dla mnie. Wracam do swoje starego i sprawdzonego żywienia, który idealnie się komponował z moim trybem treningowym :) EOT.

PS. Na IF jest specjalnie przygotowany trening, ja tylko testowałem wpływ tego sposobu żywienia na mój organizm i swoje obłożenie treningowe (5-6 dni / tydz). Proszę się nie sugerować moim zdaniem, bo gdy dopasujesz IF do odpowiedniego treningu to ponoć efekty będą powyżej poziomu zadowolenia.

#oswiadczenie #silownia #plazowiplejboje2013
  • 14
@zepsutyzachod: nie jest rożnie, tylko jak już zaczynasz i robisz np 16/8 to masz tak robić kilka tygodni i potem zmniejszyć okno o np 2h, znowu porobić kilka tygodni i znowu zmniejszyć o 2h, itd., a nie porobiłeś 2 dni, każdego dnia inaczej i potem że już nie możesz...
@zepsutyzachod: XD XD XD robiłem trening typowo siłowy przysiady, wyciskania, podciąganie, około 40-50 minut po 19/20/22h postu i miałem siły sporo, bo odpowiedź anaboliczna podczas takiego postu jest podwyższona. Ile ty trenowałeś ten kickboxing 2-3h? : D Bieganie 30 minut też było spoko. Ile kcal jadłeś?
@kamdz: można i tak, i tak. Jest IF 12/12, 14/10 pod masę żeby było więcej czasu na jedzenie po treningu, jest i 20/4 22/2 na ostre redu.
@maze: codziennie jem około 3000 kalorii. Zmartwię cię, na siłownię też chodzę, ponadto biegam. IF po prostu nie jest na intensywny trening. IF musi współgrać z odpowiednią dieta i treningiem, inaczej się nie da.

@kamdz: Innej opcji nie miałem, jeśli najlepsze efekty są przy treningu na czczo to musiałem wytrzymać do tej 18 by odwalić trening i zjeść. Niestety jeszcze nie ten level, że to ja trenuję ludzi, tylko ludzie
@zepsutyzachod: 3x siłówka, co tydzień progresja ciężaru we wszystkich bojach, 3x bieganie tempo 12-14kmh, to dość intensywnie jak na mój gust. Po prostu musisz się przyzwyczaić, ale ofc długo tak nie pociągniesz, stąd ja robiłem tylko 1.5 miesiąca. Teraz 14/10. Znam dwie osoby którzy mają 4x trening mma, 2x trening siłowy i przez długi okres czasu byli na IF 16/8.
@kamdz: wystarczy zacząć od póxnego śniadania i problem z głowy, też będzie IF. Tak też zacznę. Śniadanie g.13 i post od 21.

@maze: No to zupełnie jak ja, tyle że siłówka 2x, 2x biegi w podobnym zakresie (żyłuję sobie 30 minutówki) no i k1 2x to też zajezdnia.