Aktywne Wpisy

WielkiNos +557
Psiarska juleczka chwali się, że ma groźnego psa, na którego widok ludzie na ulicy się rozstępują.
Rozstępują się, bo widzą oczami wyobraźni juleczkę, która nie zrobi nic jeśli jej pies się zdecyduje zaatakować, bo fizycznie nie da rady, a jeszcze i ja pies dodatkowo przeciągnie po chodniku za smycz jak się nagle gdzieś wyrwie.
#psiarze #bekaztwitterowychjulek #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
Rozstępują się, bo widzą oczami wyobraźni juleczkę, która nie zrobi nic jeśli jej pies się zdecyduje zaatakować, bo fizycznie nie da rady, a jeszcze i ja pies dodatkowo przeciągnie po chodniku za smycz jak się nagle gdzieś wyrwie.
#psiarze #bekaztwitterowychjulek #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
źródło: temp_file6692615887958856187
Pobierz
Lolenson1888 +696
Trafione w punkt. Koleżanki z liceum zdążyły już się pożenić, zajść w ciążę i rozwieść, a ja nadal mówię, że rodziców nie ma w domu jak ktoś dzwoni xD
#heheszki #humorobrazkowy
#heheszki #humorobrazkowy
źródło: 81AB9F0F-7BE5-4CD2-A8EB-597EBB224FEE
Pobierz

Widzę, że do 99% wykopków i 99,99% społeczeństwa nie dociera to, że wszyscy będą musieli przejść tę chorobę. Powiedziało to już tyle ważnych osób tego Świata, choćby Merkel. Zresztą w działaniach UK widać, że do tego zmierzają, by szybko to przejść. Nie wiem, czy radość z tego, że Chiny opanowały już epidemię nie jest rzeczywiście przedwczesna - przecież jeżeli nawet w 100% wygaszą u siebie - to i tak ktoś to przywlecze z innego kraju tudzież przywiezie. By nikt nie przywlókł do Chin to każdy wracający Chińczyk musiałby być poddany kwarantannie 14 dniowej, podobnie turyści...
Spójrzcie na statystyki - tak, umierają najsłabsze jednostki, zwykle najstarsze, reszta jakoś sobie radzi. Widziałem dzisiaj mężczyznę, który po wyjściu z Lidla, oddaniu koszyka, po wejściu do samochodu dezynfekował ręce. Ciekawe co pomyślą sobie bakterie, które czekają na kierownicy, klamce samochodu, siatkach. Oczywiście, że należy minimalizować ekspozycję na wirusa, myć ręce, ale przekonanie, że da się to zwalczyć w 100% jest płonne.
Gdyby Chiny nie bawiły się w cenzurę (gdzieś pojawiła się informacja, że do zakażenia doszło w okolicach 17 listopada, później była blokada informacyjna) tylko rozpoczęłyby walkę to może by się to nie rozlało na cały Świat, no ale teraz są podziwiane za wspaniałą walkę...
Jeżeli potwierdzą się obawy to USA będzie wspaniałą wylęgarnią wirusa i rozsadnikiem jak w przypadku grypy "hiszpanki".
@new_micra: Czarne scenariusze zakładają nie, że wszyscy "będą musieli przejść tę chorobę" tylko, że wszyscy się z nią zetkną. Mimo wszystko część osób nie zachoruje. Więc może tak się zdarzyć, że tak ostre środki zapobiegawcze jakie zostały podjęte, postawią nas na koniec w gorszej sytuacji niż przy ich braku. Ale na to odpowiedzi teraz nie ma.
Do ludzi nie dociera, że są śmiertelni. Tak, są. To, że żyją tak długo to wynik idealnych warunków.
Komentarz usunięty przez autora
@new_micra: bzdura, SARS tez wszyscy przeszli? Od 2002 bylo troche czasu...