Wpis z mikrobloga

Na ile dotąd oceniasz działania PiS w walce z koronawirusem w skali 1-5?

• 1 9.1% (15)
  • 2 6.1% (10)
  • 3 24.4% (40)
  • 4 50.0% (82)
  • 5 10.4% (17)

Oddanych głosów: 164

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rorf46: działania adekwatne, obawiam się tylko, że za pewien czas służba zdrowia może nie wyrobić między innymi przez te kilka lat rządów, rządów braku inwestycji w służbę zdrowia.
  • Odpowiedz
@rorf46 naprawdę pozytywne zaskoczenie. Myślałem, że będzie pośmiewisko z wirusa w TVPis, szydera z trzęsących dupami lewaków, wojenki partyjne itp. A tutaj bardzo profesjonalne zachowanie. Niemniej jednak jestem niemal pewien, że PiS zlekceważył by zagrożenie gdyby nie przykład Włoch.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rorf46: ja też jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Najbardziej PR. Uspokajanie narodu przed wypadaniem w masową panikę na plus. Lata zaniedbań służby zdrowia, to jednak również współudział PiSu, ale to nie czas na rozliczenia.
  • Odpowiedz
@tsumik: Na poważnie, naprawdę szanuje tego ministra, działania rządu zdecydowanie na plus, powiedziałbym, że tu jest solidnie wdrożone zarządzanie kryzysem.
  • Odpowiedz
@rorf46: jestem bardzo antyPIS, ale myślę, że radzą sobie nie najgorzej. na pewno warto chwalić zdecydowane działania, chociaż trzeba dodać, że te decyzje powinny zostać podjęte wcześniej. no i wiadomo - gdyby nie przypadek Włoch, wyglądałoby to zapewne inaczej. ale tak samo jest z narodem, myślę, że nalało nam się do d--y i dzięki temu jest znacznie lepiej niż byłoby, gdybyśmy nie widzieli na własne oczy co się dzieje, jak
  • Odpowiedz
@rorf46: 3, ani dobrze, ani źle. Trochę opóźnieni + r-------a służba zdrowia (wiem, od dawna ale oni też swoją cegiełkę dołożyli zamiast zreformować), braki w personelu, tuszowanie w brakach najpotrzebniejszych rzeczy typu maseczki, fartuchy. Początkowo chaos informacyjny i nikt nie wiedział jak reagować. Można sporo zarzucić, ale plus taki że nie poszli w ślady Włoch/Niemiec/Hiszpanii
  • Odpowiedz