Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +228
Chciałabym się POchwalic dziś że schudło mi się ostro
2019 miałam 75 kg, 2022 miałam już 112 kg a teraz stoję na 85 kg (。◕‿‿◕。) lecę dalej
#chwalesie #chudnijzwykopem
2019 miałam 75 kg, 2022 miałam już 112 kg a teraz stoję na 85 kg (。◕‿‿◕。) lecę dalej
#chwalesie #chudnijzwykopem
źródło: 1000005066
Pobierz
Salido +230
Minął 15. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
65 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
67 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
65 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
67 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-39
Pobierz

@megaloxantha: W nagłówkach są tylko hashe. Weryfikacja hashy nie wystarcza by obronić się przed double-spend i dodrukiem.
@megaloxantha: Nie możesz zweryfikować. Jeżeli dostajesz transakcje od innego shardu, nie wiesz czy jest poprawna. Musisz zweryfikować tamten shard, czyli wykonać przypisane do niego transakcje by upewnić się że np. posiada te środki z innych transakcji które miały miejsce wcześniej.
@onebit: Ech, to dlatego Ethereum odchodzi od miningu - przy normalnym kopaniu moc obliczeniowa rozproszyłaby się pomiędzy shardy redukując bezpieczeństwo. Przy stakingu nie ma takiego problemu, bo jest slashing który niszczy monety mieszające z konsensusem. Bezpieczeństwo nie jest liczone w blokach czy hashach, tylko w ilości ETH które trzeba spalić żeby cofnąć blok, a ta wartość dąży z czasem do
@Amebcio: Koszt spada do
@Amebcio: No właśnie, 32 ETH to nie jest żadne zabezpieczenie, bo w kontrakcie może być więcej i atak opłaci się.
@megaloxantha: Jest mniejszy, bo wybór nie jest potrzebny. Stakujący mają klucze prywatne, które mogą sprzedać atakującemu shard. Shard to część blokchaina również znana.
Do tego wystarczy jedna osoba która to zauważy, brak takiej osoby jest sytuacją niemożliwą do zaistnienia. Większość na danym shardzie umożliwi co najwyżej oszukanie protokołu i wymóg
@onebit: Dlatego czekasz kilka bloków aż zbierze się większa stawka. To tak jak z normalnym miningiem, tylko zamiast trudności jest stawka którą trzeba zniszczyć aby cofnąć transakcję
Przy kontraktach cofając blok cofasz także stan kontraktu. Żadnego sensownie napisanego smart kontraktu nie da się oszukać w ten sposób. Osieracanie bloków nigdy nie
nawet jeśli to i tak lepiej niż w PoW
a nie opłaca się bo jak widać starczy że jedna osoba zauważy i dostarczy fraud proof