Aktywne Wpisy
niegwynebleid +692
Zauważyliście, że w postapokaliptycznych światach nikt nie p--------a na rowerach?
Walka o samochody, benzyny, akumulatory, a jak nie ma to ubierają cichobieżki palestyńskie, ubierają plecak, który jest mniejszy i bardziej pusty niż plecak przedszkolaka wysłanego na jeden dzień na wycieczkę, i nawet czapki nie biorą.
Albo konia, jak oni nigdy obroku nie mają.
A rower jest świetny - prędkość wzrasta gwałtownie, można załadować zapasami jak konia, ominie zakorkowane miejsca, można go przenieść,
Walka o samochody, benzyny, akumulatory, a jak nie ma to ubierają cichobieżki palestyńskie, ubierają plecak, który jest mniejszy i bardziej pusty niż plecak przedszkolaka wysłanego na jeden dzień na wycieczkę, i nawet czapki nie biorą.
Albo konia, jak oni nigdy obroku nie mają.
A rower jest świetny - prędkość wzrasta gwałtownie, można załadować zapasami jak konia, ominie zakorkowane miejsca, można go przenieść,
Kunszt +129
A to ciekawe, dziwnym trafem #antynatalizm liczy sobie kilka wieków. Przypominam że dziecko może sobie zrobić i inżynier i upośledzony, taka to selekcja ¯\_(ツ)_/¯ Znów ad persona, nie piszesz nic ciekawego.
Gratuluję, że jesteś tak posłuszny ewolucji. Cieszę się, że moje dzieci nie będą musiały mieć do czynienia z selekcją naturalną:
"Tobie to nie przeszkadza, ale cel dla jednostki nie istnieje. Dla DNA bardziej bo sobie potrwa kosztem twoim i Twoich dzieci, chociaż i ono kiedyś się skończy.
Ja bym wolał jednak się zastanowić czy warto i po co, niektórzy mają to po prostu w dupie."
@kruszon_: Racja delikatnie przesadziłem ale wydaje mi się że było to konieczne z powodu takiego że jesteś przedstawicielką tego ruchu.
Czy antynatalizm posiada powód kiedy taki człowiek może być urodzony?
hmm nie odpowiem ci czy to jest moralne bo wydaje mi się że żeby na to odpowiedzieć to trzeba odpowiedzieć na pytanie jaki jest sens istnienia a na to nie znam odpowiedzi.
Ale mogę odpowiedzieć co sądzę na temat posiadania
@szaldr: jezeli sie czegoś nie potrafi uzasadnic to jedynym rozsądnym czynym jest nie robic tego.
A skąd mieli wiedzieć, czy będzie czuł się dobrze? Skąd wiadomo, czy za miesiąc albo rok będzie czuł się dobrze? Ruletka.
Podsumowując antynatalizm z grubsza widze tak:
Są to ludzie którzy nie są pewni co do posiadania dzieci i antynatalizm pomaga im w podjęciu decyzji.
Gdyż szukają odpowiedzi na pytanie o sens istnienia co samo w sobie jest trudnym zagadnieniem, jednocześnie odpowiedz musi być logiczna i pozbawiona jakichkolwiek ludzkich emocji . Dorzucają do tego "cierpienie" człowieka które jest losowe i
@szaldr: nie ma sensu rozszyfrowywac kim sa antynatalisci, bo kazdy antynatalista jest inny.
Ja mam
Doprowadzenie do końca ludzkości (i nie tylko jej, ale całego życia ziemskiego) w żadnym wypadku nie oznacza "z-----------a się przez wszystkich". Wygaszanie życia powinno odbywać się stopniowo poprzez zaniechiwanie rozmnażania się. To jedyny sposób, aby doprowadzić do kresu ten iście bezsensowny cykl życia prowadzący do niczego. Ludzie i inne zwierzęta umieraliby tak, jak to robią obecnie. Tylko różnica w tym, że ten krąg śmierci miałby swój kontrolowany