Aktywne Wpisy

Lenalee +68
Smutno mi ;-;
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu

źródło: DSC00036
Pobierz
JonaszSynGrazyny +401
Jak ostatnia pipa rysnalem dziś Pana na parkingu. Wyjeżdżając, przodem. No jak leszcz. No mówię kij trza czekac. Pan wraca z dziećmi z zakupów, dostrzegł i widzę jak zwalnia załamany. Mówię halo to Pana, bo to ja winowajca. Chłop tak się ucieszył, że poczekałem i nie kombinowałem, taki był mily, uprzejmy i układny, że aż mi w---w minął zem taka niemota. A później jeszcze się okazało, że mam prawo raz na 3
Nigdy nie korzystałem z tego portalu więc nie wiem czy dobrze to ogarniam ale postaram się.
2,5 tygodnia temu podczas pobytu w USA przewróciłem się na rowerze i złamałem obojczyk , niestety skończyło mi się ubezpieczenie bo nie planowałem być tam aż tak dugo więc skierowałem się do prywatnej kliniki zrobić RTG. Od razu widać że złamałem obojczyk . Niestety leczyć się tam nie mogłem ze względu na brak ubezpieczenia ale miałem takie szczęście że znajomi pracują z lekarzami i przesłali im moje rtg w celu opinii. Ortopedka powiedziała że nie trzeba operować u leczyć zachowawczo , chirurg odpowiedział że wg niego trzeba operować. Zakańczam więc wakacje i wracam do Szwecji gdzie mieszkam na stale , na drugi dzień idę do szpitala , robią rentgeny i umawiają mnie na za tydzień do placówki ortopedycznej gdzie również twierdzą, że nie trzeba operować, następna wizyta za 5 tygodni. Moją intuicja podpowiada mi jednak, że złamanie nie wygląda zbyt dobrze na leczenie zachowawcze… Czy dosięgnę tu jakiejś opinii ?
Pozdrawiam !
#zlamanie #ortopeda #lekarz #ortopedia #obojczyk #porada
źródło: 05E8A891-E1FA-4A16-BF5A-75E9150EA28D
PobierzW większości przypadków zrób inaczej niż tu doradzimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Ofc na nfz chcieli mi płytkę wcisnąć, więc robiłem prywatnie.
Ja głosuje za tym by nie operować. Poskładają dobrze, nie będziesz odpierdzielał żadnych dzikich akcji to wszystko się dobrze zrośnie
1. Ten od stawu rzekomego niezgodnie z etyką zawodową podważył opinię innego lekarza
2. Ten od stawu rzekomego uja wie
3. Gdyby tego