Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +61
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.

picasssss1 +189
Wprowadzili w firmie nowy system premiowy, jeden chłop ze zmiany dosyć mocno się zafiksowal żeby wyrabiać progi i zarabiać grube pieniadze.
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex

- Zbuduj go;
- Shiet, zły buildVariant, przełącz build variant;
- Projekt się indeksuje;
- Okej, projekt się zindeksował, czas go zbudować;
- Shiet, nie może znaleźć aktywności w manifeście;
- Okej, to zrób invalidate caches i restart Android studio;
- Okej, zrobione - znajduje prawidłowo moduł;
- Shiet, znowu zły buildVariant, przełącz build variant;
- Projekt się indeksuje;
- Okej, projekt się zindeksował, czas go zbudować;
- Android Studio przełączył urządzenia z telefonu Android TV;
- Anuluj budowanie, przełącz na poprawne urządzenie;
- Ten manewr będzie kosztować 51 lat #pdk
- Okej, zbuduj, uruchom projekt na emulatorze;
- Shiet, emulator ma problemy z internetem, zresetuj emulator;
- Okej finalnie, wszystko działa, wystarczy tylko odpalić Layout Inspectora...
- LayoutInspector upadł i ten głupi ryj rozwalił XD - wali błędami co chwila.
#androiddev #programista15k #programowanie
dlatego jestem przeciwnikiem IDE
nie wiem, jak dla mnie IDE to pełno niepotrzebnego syfu, wszystko zamula, ekran zawalony jakimś menu i okienkami. fuj
@WykresFunkcji parę dni temu wszedł mocny update, trochę miejsca dodali. Inna sprawa że wydaje mi się że większość tego niepotrzebnego syfu