Aktywne Wpisy
wazogrodowy +6
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 28.0% (116)
- złe 72.0% (299)
Ładne te nowe 911-nastki. Chyba trzeba bedzie podjechać jutro do Porsche Kraków porozmawiać o rabatach, a może nawet zarezerwować slot produkcyjny :) dziękuje sobie, że w momencie gdy moi znajomi chodzili na imprezy i spali naje*ani po bramach ja cisnąłem do przodu po sukces :) #motoryzacja #porsche
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Hello, pytałem Was ostatnio o hardware. Myślałem o i9 czy siądzie na asus h310k.
Wybiliście mi to z głowy w związku z tym są poprawki.
Przemyślałem za poradą mirków i jednak będzie ryzen 3900x.
Teraz pytanie jaką płytę pod niego wziąć. Od razu mówię, że nie będzie grane, będzie pod robotę, rendering grafiki
w pcon planner i cad decor.
Będzie jedna karta grafiki, może z czasem będę zmieniał na wyższe modele jak budżet z czasem będzie rósł.
Ale PCIE 4.0 raczej nie prędko a raczej w ogóle.
Czy płyta na chipie x470 pociągnie procka bez OC?
Oczytałem się testów i wszędzie królują płyty po 1000+n a x570 fanatyków fpsów.
Mnie interesuje prędkość renderowania.
nie podkręcasz? tomahawk wystarczy ale to nieco cebula mobo za 450 do procka za 2300
x470 się nie opłaca wcale, już lepiej tanie x570
Nie będzie podkręcania. Składam sprzęt i ma zapierdzielać i nie spalić chałupy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.ceneo.pl/83403110
@paqfaq: https://youtu.be/kxJ8rB5DiUE?t=398
tanie x470 wcale nie są takie dobre... przegrały niektóre z b450 mortarem za 400zł
Dlatego pytam, kiedyś siedziałem w płytach i procach ale to były czasy athlona. Teraz mam mózg rozerwany, a mało jest info na temat optymalnych konfigów NIE pod gry.
Czyli rozumiem, że ten ASUS za 750 jest godny
oni nieco namieszali w nazwach, np 3700x i 3800x się niczym nie różnią tylko tylko taktami nieco (4% wydajności ok xD).
W tej cenie dla mnie ta płyta okej.