Wpis z mikrobloga

• 1
@99942Apophis Bez przesady, cebula we mnie zbyt mocna żeby dać 150zł za kilka FPS więcej. Myślę że dam radę sam, ale po prostu chcę zminimalizować ryzyko uszkodzenia w tym najgorszym etapie - ściągania IHS.
  • Odpowiedz
  • 0
@99942Apophis Bez przesady, cebula we mnie zbyt mocna żeby dać 150zł za kilka FPS więcej. Myślę że dam radę sam, ale po prostu chcę zminimalizować ryzyko uszkodzenia w tym najgorszym etapie - ściągania IHS.

Kiedyś to i żyletką się robiło...
Możesz też znaleźć kogoś ogarniętego z drukarką 3d. Te drukowane też dają radę
A jak nie znajdziesz posiadacza takiego sprzętu to zapraszam do Lublina jakby co.
  • Odpowiedz
Mirki z #rzeszow i okolic, czy ktoś z Was posiada narzędzie lub po prostu zdolności manualne do w miarę bezpiecznego oskalpowania #cpu #intel ? W moim przypadku Haswell i5-4670K.

@chudy_lolo: dzisiaj robiłem. Nożyk do tapet + 15 sekund czasu: delikatnie rogi coraz głębiej, na końcu 2 nożyki i podważenie i odpadło.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chudy_lolo: serio do tego nie potrzeba niczego poza blaszkami-nożykami (samym wkładem) noża do tapet, i chwilą spokoju. I wiedzą że rdzeń jest prostokątny i ustawiony w poprzek w przeciwnej orientacji niż te wypustki na boki w IHS. Podcinając rogi (najpierw sam róg na 45st, a potem pomału coraz bliżej środka cpu z coraz mniejszym kątem) nic nie uszkodzisz.

Gorsza sprawa jest z późniejsza aplikacją nowego kleju/pasty - by dać go
  • Odpowiedz