Aktywne Wpisy
gosvami +279
fujiyama +34
#programowanie #programista15k
Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie
Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie
#rower #podroze #polska #malopolska
Byłem tam w tym roku ale z buta łaziłem.
W sumie taki dość dziwny teren. Mówi się że to najdziksze polskie góry choć osobiście jakoś tej dzikości nie widziałem. No może w tym że sklepów bardzo mało...
Ale - ludzie jacyś są, osady ludzkie są, prace leśne są jak wszędzie - więc drogi leśne rozoorane.
A w sumie teren nie jest jakiś bardzo atrakcyjny choć ma swoje momenty.
Może bardziej
Mniej ludzi będzie w lasach pomorza zachodniego, też fajne na rower. A prawdziwe zadupia to trzeba nieco dalej pojechać. Góry Epiru są bardzo odludne miejscami.
Dość dziko to jest na wielkiej Fatrze. Tam jest taki myk że szlaki są długie i raczej ciężko z miejsca wypadowego w jeden dzień dojść na szlak glowy I wrócić. Trzeba albo robić trasy po kilkanaście godzin albo spać w górach pod namiotem czy w inny sposób. No ale to też
Moja definicja zadupia jest trochę węższa i tutaj muszę trochę pokombinować. Nie mniej nawet w Mongolii ciężko jest znaleźć taki rejon, żeby przez cały dzień nie spotkać nikogo, zawsze będzie jakiś locals ( ͡° ͜ʖ ͡°)