Aktywne Wpisy
Kenjiy +4
Cześć wszystkim!
Mam taka sytuacje w zyciu ze moja narzeczona oznajmila mi wczoraj ze jedzie na wieczór panienski do Hiszpanii. Maja tam byc 5 dni i przez te dni cos tam pozwiedzac i poimorezowac. Z mojej strony nie chce sie zgodzić na ten wyjazd bo to wiadomo, kilka dziewczyn w obcym kraju to niebezpiecznie a dodatkowo wyłoży kupe pieniedzy na ten wyjadz (ma wyjść kolo 4k - 5k ze wszystkim a obecnie
Mam taka sytuacje w zyciu ze moja narzeczona oznajmila mi wczoraj ze jedzie na wieczór panienski do Hiszpanii. Maja tam byc 5 dni i przez te dni cos tam pozwiedzac i poimorezowac. Z mojej strony nie chce sie zgodzić na ten wyjazd bo to wiadomo, kilka dziewczyn w obcym kraju to niebezpiecznie a dodatkowo wyłoży kupe pieniedzy na ten wyjadz (ma wyjść kolo 4k - 5k ze wszystkim a obecnie
scamp +380
Hej, jakiś czas temu pokazywałem wam mój projekt odtworzenia stacji kolejowej w Unreal Engine. A dzisiaj chciałbym wam pokazać efekt finalny. Zapraszam na Youtube! O tutaj!
Natomiast jeżeli kogoś interesuje więcej zapraszam na swoje art station o tutaj
#nowysacz #grafika #grafikakomputerowa #grafika3d #tworczoscwlasna #design #pkp #kolej
Natomiast jeżeli kogoś interesuje więcej zapraszam na swoje art station o tutaj
#nowysacz #grafika #grafikakomputerowa #grafika3d #tworczoscwlasna #design #pkp #kolej
- Czechy to zawsze był kraj zachodnioeuropejski
- Czechy to Europa środkowa, a nie wschodnia
- Czechy bardzo długo były częścią monarchii Austro-Węgierskiej i to je ukształtowało (tiaa... a 50 lat komuny to tylko epizod ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
- historie o tym jak to jedno z czeskich miast „było nazywane małym Wiediem” słyszę na okrągło
- nie chcemy żadnych polskich towarów, mamy swoje (tiaaa... tyle że są produkowane w Polsce i sprzedawane pod czeskimi markami)
Mijam czy to prawda, czy nie - Ot po prostu walą te komunały na każdym kroku.
Najbardziej „rozczulająca” jest zawsze ta historyjka o „małym” Berlinie, Paryżu, Wiedniu i czym tam jeszcze. To dopiero kompleks!
#czechy #takaprawda #bekazpodludzi #kompleksy #ue #uniaeuropejska
@motaboy: w ChOG(tm) też są wyraźne róznice gospodarcze i społeczne pomiędzy byłymi zaborami, i 50 lat komuny tego nie zmieniło
Ja nie mówię że to nieprawda - widzę tylko że aż ich skręca. „Niemcom” gdyby mogli, to by laseczkę na dzień dobry robili. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@motaboy: Walą prawdę prosto w oczy. Wystarczy przekroczyć granicę i od razu następuje ich (pozytywna) weryfikacja. Jest zachodnio bo np.:
- nawet "na wsi" jeżdżą regularnie pociągi i autobusy (których u nas przeważnie nie ma);
- wciąż funkcjonuje sporo lokalnego przemysłu, z którego mogą być dumni (którego przeważnie u nas nie ma);
- jest kultura picia (której u nas przeważnie nie ma);
@Cyfranek: No nie wydaje mi się. Komunikacja publiczna jest świetnie zorganizowana, ale już jej standard pozostawia wiele do życzenia. Ale fakt - połączenia są świetnie skomunikowane.
Za to ich miasta w porównaniu z polskimi są zapuszczone i brudne. I tyle. I są z tym bardzo wschodni. I to jest pierwsze co widzisz i co możesz zweryfikować po przekroczeniu granicy. Zapuszczone miasta
Co do towarów, zwróć uwagę, że np. Reserved znikomą część ubrań produkuje w Polsce. To przede wszystkim marka, biuro zamówień z Bangladeszu, Indii itp. Lepszym przykładem chyba jest Tymbark, choć i on głównie rozcieńcza to co przyjedzie do nas zza granicy :( Nie wiem jak Wittchen.
Wszyscy bezdomni podobno przyjechali do Krakowa, może dlatego ich nie widujesz... (tak przynajmniej uważają w Krakowie).