Wpis z mikrobloga

Zabrałem się za pierwsze w moim życiu ciasto - Biszkopt a w środku masa krówkowa (kokosowa) i na to budyń. Jak na warunki, czyli normalną prostokątną blachę, brak miksera i za krótkie stanie w lodówce - smakuje bardzo dobrze (mocne 9-/10). Szkoda tylko, że budyń wypłynął (to białe :P), ktoś ma jakieś porady, by następnym razem wyszło lepsze? Omomomomom

#gotujzwykopem #ciasto
Wapniak - Zabrałem się za pierwsze w moim życiu ciasto - Biszkopt a w środku masa kró...

źródło: comment_iiqELsOJYAtqZU3YU0bk4PMMOKZPPQiy.jpg

Pobierz
  • 19
@Wapniak: Dziwne, może to przez margarynę. Rób budyń samemu, jest o niebo smaczniejszy i nigdy się nie przypala (chyba, że gotujesz dupą :D). Ja korzystam z tego przepisu. Nie dodawałabym jak @Alfu: proponuje żelatyny, bo budyń wtedy wychodzi sztywny jak sernik na zimno, a powinien być delikatny mimo wszystko :)

No i poczekaj z konsumowaniem, aż ostygnie :D