Wpis z mikrobloga

@bezbek303:

wrzucają do jednego wora nauki moralne i mało realne sytuacje jak np chodzenie po wodzie

czyli Biblia trochę jak Korwin, potrzebuje tłumaczenia, by zwolennikom zwoje się nie popaliły? Nie tylko co mówi, ale ważny też kontekst i prawdziwe znaczenie, które zwolennicy chętnie przedstawią?

mało realne sytuacje jak np chodzenie po wodzie

mało realne... czekaj... aż pogrubię - mało realne.. MAŁO realne XD

jeszcze to wyciągnięte z #!$%@? jezioro siarki XD
@Oh_hi_Mark: A interpretuj sobie Biblię jak chcesz XD
No i tak, kontekst jest zajebiście ważny. Tu można setki przykładów podać sytuacji z życia codziennego, tak samo jak i fragmentów z Biblii które bez kontekstu są bez sensu

Niech ci będzie, że nierealne
To co?
Co z tego że ktoś wierzy w to czy tamto?
O ile tym nie robi nic złego to w czym problem?
I nie musi to być nawet
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bezbek303: po co Ty odpisujesz takim ludziom?!? Daj se spokój... Niech każdy żyje po swojemu... Zawsze możesz zablokować tag bekazkatoli albo tego nie czytać...
Co z tego że ktoś wierzy w to czy tamto?

O ile tym nie robi nic złego to w czym problem?

@bezbek303: o widzisz - i tu odsyłam do mojego komentarza powyżej... ¯\_(ツ)_/¯

Bo wiesz, fajny wywód, oparty na tym, że chrześcijanie, w szczególności KK tak sobie grzecznie nauczał, szanując zdanie innych, nie wciskał niczego na siłę, żyj i pozwól umrzeć i broń cię panie Boże/J.a.h.w.e./duchu wszechświata nie "ogniem i mieczem"!
@Oh_hi_Mark: no bo gościu napisałeś o tej siarce jakby to była jakaś fundamentalna prawda wiary XD
A czy ja mówię że kościół zawsze był super i nie robił nic złego? Absolutnie
Problem w tym że będąc chrześcijaninem nie wybielasz krucjat, #!$%@? papieży z rodu bodajże Borgiów czy stosów i inkwozycji
Dlatego nie rozumiem twojej odpowiedzi teraz o do czego właściwie ona sie odnosi
Mi najbardziej dziej podoba się podejście do sprawy Judasza, że on był wybrany spośród uczniów przez Jezusa, żeby na niego specjalnie donieść, bo bez tego donosu "nie wypełni się pismo"

@Kempes:
tak :D, jak o tym pomyślisz to to taki trochę teologiczny paradoks dziadka jest ( ͡º ͜ʖ͡º)

@bezbek303:

no bo gościu napisałeś o tej siarce jakby to była jakaś fundamentalna prawda wiary XD

Dlatego
O.....k - > Mi najbardziej dziej podoba się podejście do sprawy Judasza, że on był wy...

źródło: comment_1582220077B2oIimbJXFNnDUBRmKScsk.jpg

Pobierz
@Oh_hi_Mark: kuuuuuuurwa mirku
Ja:
- #!$%@? że ohhimark traktuje tak samo przykazanie miłości jak chodzenie po wodzie
OhhiMark:
- Kościół katolicki mówi że każdy fragment biblii pochodzi od Boga

Widzisz że sie nie odnosisz do mnie tylko podajesz mi fakt z inside KK (popularny mamewr ateistów) który nie mówi o tym samym
Ja tu powiedziałem o tym, że biblia to wcale nie są same bajki i niestworzone
@Kempes: Trochę późno, ale tak naprawdę w Starym Testamencie nie ma w ogóle takiego proroctwa, jakoby mesjasz miał zostać zdradzonym przez przyjaciela. Jezus w Ewangelii Jana mówi, że zdrada Judasza była z gory przepowiedziana, powołując się na Psalm 41, w którym pada stwierdzenie "nawet mój przyjaciel, któremu ufalem i który mój chleb jadł podniósł ma mnie piętę".. Problem z tym cytatem jest taki, że jest on wyrwany z kontekstu. Jeśli przeczytać