Wpis z mikrobloga

Jakieś 10 lat temu popiliśmy z ziomeczkami przy grillu trochę wódki (byłem w PL na wakacjach). Nazajutrz okazało się, że trzeba jechać samochodem... Trudno, mówię pójdę na komendę i przebadam się alkomatem i będzie git, akurat był Bezpieczny Weekend bo koniec sierpnia.
Miasteczko 30tys. mieszkańców, wchodzę na komendę, widzę siedzi oficer w portierni.
- Dzień dobry, chciałbym się przebadać alkomatem
- Pił pan? (XD)
- No piłem...
- A ile?
- No wczoraj wieczorem litra na trzech
- Hehe he he e e - wy to k---a nazywacie piciem? Możesz jechać młody, nic wam nie będzie.

I mnie nie przebadał. XD
#policja #polska #takaprawda
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@antek_akrobata jakieś 3 lata temu popiłem w sobotę a w niedzielę dzwoni kumpel ze wypatrzył jakąś perełkę na olx i potrzebuje drugiego kierowcy, mówię jak się sprawa ma a on na to że podjedziemy na komendę, wchodzę pytam czy można dmuchnąć standardowo brak alkomatu, wychodzę wsiadam do auta zaczynamy odjeżdżać i ulicę dalej zatrzymuję nas patrol na sygnale ( ͡º ͜ʖ͡º) wyszło ze oboje mamy 0.00
  • Odpowiedz
@antek_akrobata u mnie w mieście na szczęście na komendzie jest ogólnodostępny alkomat przyczepiony do ściany i nawet największe prawilniaki mogą iść bo nie trzeba rozmawiać z policją tylko samemu się badasz
  • Odpowiedz
@antek_akrobata: Kolega kiedyś popił dzień wcześniej i poszedł na komendę dmuchać w taki stojący alkomat, pokazało mu 0, więc wsiada do fury i jedzie. Policja go zatrzymuje, on mówi że był na komisariacie i dmuchał w stojący alkomat, a policjant mu na to mówi, że ma dmuchać bo te alkomaty źle pokazują XD
  • Odpowiedz
@tepskiteps: przecież twój ziomek mógł sobie równie dobrze ściemniać że był dmuchać, policjant miał mu na słowo uwierzyć? Bardzo dobrze zrobił, żee go przebadał, wymyślił jakaś scieme na poczekaniu żeby nie mówić wprost "wydaje mi się że pan kłamie"
  • Odpowiedz
@antek_akrobata: byłem w Polsce na komendzie trzy razy i tylko raz udało się dmuchnąć (z wielką łaską) ( ͡° ʖ̯ ͡°) Raz w Warszawie, raz w Białymstoku i raz w Suwałkach (tam musiałem się wpisać z numerem dowodu i chyba z 15 minut czekać aż dyżurny miał chwilę, ale wyszło piękne 0,00).

Jest jedno miejsce jeszcze gdzie was chętnie przebadają - lokalna izba wytrzeźwień, ale chyba
  • Odpowiedz
Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale u mnie na wsi (100k) jest KMP i na wejściu jest ten zółty alkomat. Przywiązany do ściany, obok instrukcja i kartka '' można używać bez pozwolenia oficera ''
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@antek_akrobata: P---------e. Nie wiem gdzie wy żyjecie, ale chyba na Białorusi, bo na każdym komisariacie na którym byłem żeby się przebadać zawsze był ogólnodostępny alkomat z instrukcją obsługi. Mówię od małych miasteczek po duże miasta.
  • Odpowiedz